Жена обвини социалните, оставили да малтретират сина й

Жена обвини социалните, оставили да малтретират сина й
Вера Иванова Снимка: "24 часа"
A A+ A++ A

Майка даде социални грижи на Комисията за защита от дискириминация заради пълно бездействие на подаден от нея сигнал, че синът ѝ има нужда от тяхната помощ.

Вера Иванова от София води дело срещу отдел “Закрила на детето” в столичния район “Красно село”, което продължава вече четвърта година, съобщи "24 часа".

През 2011 г. Иванова била в болница след онкологична операция, по това време синът й бил системно малтретиран от бащата, който отказвал да го заведе в болница. Момчето е с детска церебрална парализа, тежко умствено изоставане и епилепсия. Синът Д.П. е на 20 г.

Вера Иванова сигнализирала социалните, че синът й има нужда от медицинска помощ. Два дни по-късно от ОЗД все още не откликнали на сигнала. “Тъй като моето дете не може да говори и по никакъв начин не може да се защити, те просто мушнаха някъде този сигнал и не предприеха никакви действия", оплаква се жената.

Според закона, ако детето е в ситуация, застрашаваща живота и здравето му, сигналът трябва да се провери до 24 часа от подаването. Ако не е пряко застрашено - възможно най-бързо.

От ОЗД заявиха, че са образували сигнал, който е бил разпределен на социални работници.

#Иванова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино