Следващият смартфон Nexus ще е от Huawei, пише The Information

Следващият смартфон Nexus ще е от Huawei, пише The Information
A A+ A++ A

Слуховете, че Huawei работя в тясно сътрудничество с Google по нов смартфон в серията Nexus получиха нова подкрепа, след като подобна информация беше публикувана и от сайта The Information. Премиерата на устройството е планирана за тази есен, което едва ли е изненадващо, тъй като най-вероятно ще съвпадне и с излизането нa финалната версия на Android M.

Сайтът посочва, че китайската компания се е превърнала в един от най-силните и доверени партньори на Google по отношение на Android и американците са готови да им помогнат да подобрят разпознаваемостта на бранда като им осигурят място в програмата Nexus. Слуховете за това партньорство не са от вчера и наскоро дори бяха потвърдени неофициално от служител на компанията.

The Information твърди, че Huawei ще помогне на Google да пусне магазин за приложения в Китай – в момента бизнеса на американците в страната е силно ограничен заради провежданата държавна политика. Google на свой ред ще промотира умния часовник на Huawei в западните страни, а освен това двете компании са обсъждали съвместимостта му с iOS. За съвместимостта на Android Wear с платформата на Apple вече се заговори и тя вероятно е на път да се осъществи.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино