Сашо Диков и Петьо Блъсков се изпокараха в ефир

Сашо Диков и Петьо Блъсков се изпокараха в ефир
снимка: Нова телевизия
A A+ A++ A

Сашо Диков и Петьо Блъсков се изпокараха в ефир. Двамата трябваше да обсъждат правостната реформа и дали главният прокурор Сотир Цацаров трябва да подаде оставка.

"Сотир Цацаров превърна прокуратурата в посмешище и това съм му го казвал в лицето. Цацаров очевидно, поне за мен, е зависим човек. Това е човек, който няма до момента поне едно нещо свършено, както трябва", избухна Диков. Според журналиста, за работата на Цацаров и защо той трябва да си подаде оставката може да се говори с часове.

"Не можеш да пращаш тежко въоръжени барети в лудницата в Карлуково и да арестуваш двама напълно невинни, не можеш да струпаш 40 човека в Плевен заради зам. - кмета на града, а да не се работи по големите корупционни сделки", добави Диков. Според него и Борисов има до някаква степен вина. "Аферим, че каза обаче, че трябва да си отиде целият сегашен ВСС", каза още Диков.

"Министерски съвет предлага реформата", обясни Сашо Диков. "Как Министерски съвет, аз искам да знам кои експерти са я разработили - анонимни са", отвърна Блъсков.

Разговорът обаче пое в друга посока.

„Превърна „Труд“ в парцал, обърна се Диков към Блъсков в ефира на Нова телевизия. И преди да дойдеш го казах (Блъсков закъсня за предаването - бел. ред.) и сега ти го казвам в очите, допълни Диков. Той обясни, че авторството в изданието е под въпрос, тъй като част от публикациите са подписани само от „в. „Труд“.

От своя страна Блъсков контрира нападките и обясни, че във вестника работят екипи, които разработват темите.  Блъсков го нападна заради обвиненията, че има "поръчкова" статия в "Труд" срещу съдебната реформа. "Вдигаш телефона и питаш. "Труд" стои зад тази статия", каза главният редактор. На свой ред той нападна телевизионния водещ, че изпълнява поръчкови предавания.

Все пак водещата успя да върне темата отново в съдебната реформа.

 

 

 

#Сашо Диков #Петьо Блъсков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници