Nokia ще се завърне при смартфоните само с партньор

Nokia ще се завърне при смартфоните само с партньор
A A+ A++ A

Дни след като Microsoft отписа 7,6 милиарда долара по сделката за купуване на мобилния бизнес на Nokia и в светлината на слуховете, че финландската компания ще се завърне на пазара за телефони, Nokia реши, че е време за официално изявление по темата. В публикацията на Робърт Морлино, който е говорител на Nokia Technologies, се посочва, че отговора на въпроса дали компанията отново ще прави мобилни устройства е сложен.

На първо място той поставя факта, че с продажбата на подразделението Devices & Services на Microsoft Nokia се разделила с възможностите си за производство, маркетинг и дистрибуция, които са нужни за създаване и продажба на телефони. В момента компанията се занимава с инфраструктура за мобилни мрежи, с цифрови карти и свързаните с тях услуги за локализация и с лицензиране на огромното си портфолио от патенти. Затова не е изненадващо, че Nokia гледа към напълно различен бизнес модел за завръщане към пазара на смартфони.

Както вече стана ясно, той е свързан с лицензиране на познатия бранд на компании, които ще са отговорни за производство, продажби, маркетинг и поддръжка на съответните продукти. По този начин се появи и таблета с Android Nokia N1, чийто хардуер и софтуер са проектирани от компанията, но с останалите неща се занимава компанията Foxconn. По силата на договора с Microsoft, пускането на смартфони с името Nokia не може да стане по-рано от последното тримесечие на следващата година.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници