Москов видя намеса на Русия в протестите срещу съдебната реформа

Москов видя намеса на Русия в протестите срещу съдебната реформа
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Здравният министър Петър Москов изрази остро мнение в сутрешния блок на Нова телевизия в сряда. По думите му, протестите срещу съдебната реформа във вторник вечер са повлияни от Русия. 

Москов изрази мнение, че на плакатите на протестиращите срещу съдебната реформа вчера пишело „Пречат ни да обичаме Русия тези, които искат да направят съдебна реформа”. „Както казват в махалата, мерси му викам аз на такова любене”, коментира той.

Според министъра, ако съдебната реформа е залог за геополитическата ни ориентация, тогава наистина всеки трябва да се определи къде стои в това отношение. На въпрос дали вижда намесата на Русия в тази сфера, той отговори: „Ами то си го пише и на плакатите, и в клипа”.

„Тежко е да трябва да прехапваш себе си, за да бъде свършено нещо. Това е причината хората да гласуват за хора като Радан, като мен, като Борисов”, каза още министърът.

Петър Москов съобщи, че днес представители на Реформаторския блок, включително и той самият, ще се срещнат с ДПС. Срещата била договорена по инициатива на Радан Кънев преди две седмици и не е провокирана от думите на Борисов, че тонът към опозицията трябва да бъде по-мек и може би трябва да й бъдат поднесени извинения.

Връщайки се на темата за протеста и намесването на Русия в дебата, Москов заяви: „Давате ли си сметка колко страшно става? Тук вече има разделителна линия. Обичаме ли Русия и показваме ли, че обичаме Русия като не правим съдебна реформа?”.

Здравният министър увери, че не само Реформаторския блок, но и депутатите от ГЕРБ полагат усилия да убедят опозицията да подкрепи предлаганите промени. 

#Русия #Бойко Борисов #Петър Москов #здравеопазване #ГЕРБ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници