Кръглият часовник Samsung Gear A ще разполага и с GPS

Кръглият часовник Samsung Gear A ще разполага и с GPS
A A+ A++ A

На 12 август освен Samsung Galaxy Note 5 и Galaxy S6 edge Plus би трябвало да видим и първия кръгъл умен часовник на корейската компания, който познаваме като Gear A или с кодовото му име Orbis. Докато чакаме от сайта SamMobile има допълнителни детайли за техническите характеристики на устройството, които са готови да споделят с нас.

От тях става ясно, че Orbis ще заложи на двуядрен чипсет Exynos 3472 с честота 1.2 GHz и графичен ускорител Mali-400 MP4 на 450 MHz, които ще са допълнени от 768 MB RAM, 4GB вградена памет и батерия с капацитет 250 mAh. Връзката с други устройства ще става чрез Bluetooth 4.1, а освен това ще има и версия с Wi-Fi (802.11 b/g/n). Очакваме още GPS, акселерометър, жироскоп, барометър и сензор за пулс.

Устройството ще е снабдено и със Super AMOLED дисплей с резолюция 360х360 пиксела, а операционната система ще е Tizen със специално проектиран за кръгли екрани интерфейс. Както вече стана ясно, за управление ще бъдат добавени цифрова коронка и подвижна рамка, които ще служат за прелистване на съдържанието – по този начин показваното на екрана няма да се закрива от пръстите.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници