Ирена Кръстева иска да запази марката "Кой"

Ирена Кръстева иска да запази марката "Кой"
A A+ A++ A

Фирма на Ирена Кръстева е подала заявление да запази марката "Кой". Новината, разпространена в онлайн пространството тази вечер, се потвърждава от справка в патентното ведомство: там действително фигурира документ за "Пресмаркет" ЕООД, собственост на "Нова българска медийна група холдинг" АД.

От текста се вижда, че майката на депутата от ДПС Делян Пеевски – Ирена Кръстева, е подало заявка в патентното ведомство за правата върху марка "КОЙ".

Датата на документа е 30 април. За предмет на дейност на заявителя са записани множество дейности - канцеларски изделия, полиграфска продукция, абониране за вестници, организиране на изложби, преглед на печата, предоставяне на бизнес информация чрез уеб сайт, рекламни материали, листовки и брошури, представления на живо, репортерски и фотографски услуги и услуги на артисти.  

"Капитал" припомня, че през периода 2001-2010 г. марката "КОЙ" е била запазена от фирмата "Алба-С". Първоначално тя е собственост на съпругата на Петьо Блъсков - Милена Попова-Блъскова и управлявана от сина му - Петър Блъсков-младши, а в последствие собствеността и управлението се сменят. Става дума за едноименно списание, което Блъсков издаваше. С пет години закъснение, Ирена Кръстева, която купи вестниците "Телеграф", "Монитор" и "Политика" от Блъсков, решава отново да запази марката.

Междувременно хаштагът #Кой се превърна в запазена марка за назоваване на политико-икономически зависимости след като въпросът "Кой предложи Делян Пеевски за председател на ДАНС" преди две години така и не получи смислен отговор.

#Ирена Кръстева #Делян Пеевски #Кой #Патентното ведомство #марка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници