Силно тримесечие за Apple, но продажбите на iPad намаляват

Силно тримесечие за Apple, но продажбите на iPad намаляват
A A+ A++ A

Финансовите резултати на Apple за тримесечието показват, че компанията продължава да разчита основно на продажбите на iPhone, iPad и Mac. За периода компанията отчита приходи от 49,6 милиарда долара, което е малко над очакванията от анализаторите, а генерираната печалба е 10,7 милиарда долара, което е значително по-малко от 18 милиарда през предходното тримесечие на годината. Преди година приходите са били 37,4 милиарда долара, а печалбата – 7,7 милиарда.

Почти 70% от приходите са дошли от iPhone – за периода са били продадени 47,5 милиона смартфона при 35 милиона преди година. Това очевидно е малко за анализаторите, които очакваха 49-50 милиона броя и цената на акциите на Apple тръгна надолу. Компанията е реализирала 10,9 милиона таблета iPad при 13,3 милиона преди година и 4,8 милиона компютъра Mac (4,4 милиона за същия период на миналата година).

Компанията не разкрива детайли за продажбите на Apple Watch. Приходите от устройството са включени в категорията “други”, в която влизат още слушалките Beats, iPod и др. Тя е донесла приходи от 2,64 милиарда долара за тримесечието, а според някои прогнози над 1 милиард от тях се дължат на часовника.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Акценти

Инбет Казино