Председателски съвет решава съдбата на конституционните промени

Председателски съвет решава съдбата на конституционните промени
A A+ A++ A

Заседание на председателския съвет на Народното събрание с участието на премиера Бойко Борисов ще трябва да реши съдбата на законопроекта за промени в конституцията.

Това се очертава след срещата между Борисов и председателя на парламентарната група на Патриотичния фронт Валери Симеонов, предаде БГНЕС.

"Причината за срещата е глухата улица, в която влезе въпросът за промяна на конституцията или т.нар. съдебна реформа. Обсъждахме какво може да се направи, за да не се пропилее времето, енергията и трудът, който е хвърлен по съставянето на общ документ", каза след срещата Симеонов.

"Решихме, че не трябва да се влиза в зала без да има осигурено мнозинство по този законопроект. Със съгласието на Бойко Борисов ще поискаме Народното събрание да си направи почивка в 11:30 часа и да се свика председателски съвет. Ще се опитаме да спасим това, което досега сме договаряли. Ще дойде и министър-председателят на председателския съвет след Министерски съвет", обяви Симеонов.

"Трябва да се съберат всички политически сили и да се потърси общо решение", добави той, а премиерът Борисов запази мълчание. 

#Председателски съвет #Валери Симеонов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Акценти

Инбет Казино