Този трик ще ускори работата на телефона ви с Android

Този трик ще ускори работата на телефона ви с Android
A A+ A++ A

Темата за производителността на телефоните с Android е винаги актуална, особено ако става дума за устройства с по-скромен хардуер. Мнозина обаче не знаят, че в платформата има някои скрити опции, които могат да подобрят пъргавината на системата. Активирането им е лесно и те винаги могат да се изключат ако не дадат желания резултат или пък ако някои приложения не ги харесват. Опциите се намират в менюто за разработчици, което обикновено е скрито и трябва да се включи изрично.

Това може да стане в секцията About phone, където трябва да се открие ред Build number. Имайте предвид, че той може да се намира в подменю с име Software information или нещо подобно – това зависи от конкретния производител. Натиснете Build number последователно няколко пъти докато видите надпис “You are now a developer”. Върнете се в основното меню с настройки и най-долу вече ще има опция “Developer options”.  В него (или в подменю “Advanced”) ще откриете настройките, които ни интересуват – “Window animation scale”, “Transition animation scale” и “Animator duration scale."

Те контролират анимациите при отваряне и затваряне на прозорците и намаляването им може да осигури усещане за по-бърза работа на устройството. Опитайте да промените стойността по подразбиране от 1x на .5x и веднага би трябвало да усетите подобрение. Може дори да изключите анимациите, но имайте предвид, че някой приложения може да не го харесат. Все пак винаги може да върнете старите настройки или да изключите менюто за разработчици, но внимавайте да не активирате нещо друго.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници