Берое и Черно море с опит да останат в Лига Европа

Берое и Черно море с опит да останат в Лига Европа
A A+ A++ A

Вторият в класирането на А група за миналия сезон Берое и носителят на Купата на България Черно море ще опитат да отложат края на българското участие в евротурнирите днес.

„Заралии“ имат по-тежката задача да гостуват на датския гранд Брьондби, след като отстъпиха с 0:1 в Стара Загора. Черно море надигра, но не можа да победи Динамо (Минск) в Разград и се задоволи само с равенство 1:1.

Мачът на „моряците“ от Лига Европа е от 18 часа, а на Берое – от 20, като и двата ще се излъчват директно по „Диема Спорт“.

Петър Хубчев увери, че Берое ще рискува, но в умерени граници, срещу класния тим на Брьондби, който ще приветства обратно бившия защитник на Ливърпул и капитан на националния отбор Даниел Агер.

Първият мач показа, че Берое има качества да се противопоставя на съперника, но не трябва да играе толкова плахо и подчертано дефанзивно, особено след като сега се търси задължителен гол.

След отпадането на Лудогорец в Шампионска лига черната статистика на българското участие в Европа се увеличи – вече 51 са случаите, в които наш отбор губи първия мач и отпада от съответния си опонент.

Никола Спасов демонстрира самочувствие преди мача, като се очаква да направи промяна в авангарда – вместо безличния в първия двубой от А група Хуан Мануел Вареа, атаката вероятно ще води Вилиян Бижев.

Предвид показаното в първата среща и очакванията, че Динамо ще играе по-отворено, има сериозен шанс Черно море да реализира поне едно-две попадения в Беларус и ако елиминира съперника, няма да бъде изненадващо.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници