Подробна информация за следващите флагмани в серията Lumia

Подробна информация за следващите флагмани в серията Lumia
A A+ A++ A

През последните седмици в интернет се появиха много детайли за очакваните с нетърпение нови флагмани в серията Lumia, които са известни с кодовите имена Cityman и Talkman, но в повечето от случаите слуховете се оказаха противоречиви. От Windows Central са готови да внесат повече яснота по отношение на спецификациите, като се базират на множество собствени източници и нямаме причина да не им вярваме. Сайтът уточнява, че все пак плановете на Microsoft могат да се променят. И така, какво ни очаква тази есен?

Зад кодовото име Talkman най-вероятно се крие Lumia 950 (имената ще бъдат финализирани до септември). Според информацията устройството ще има матов поликарбонатен корпус и ще заложи на шестядрен чипсет Snapdragon 808. Очакват ни още 5.2” WQHD (1440x2560) OLED дисплей, инфрачервен ирисов скенер за отключване чрез услугата Windows Hello, 3GB RAM, 32GB вградена памет с microSD слот, две камери с резолюция 20MP (PureView) и 5MP, сменяема батерия с капацитет 3000 mAh, безжично зареждане чрез допълнителен калъф и USB Type-C порт.

Голяма част от тези характеристики се повтарят и в модела Cityman, който най-вероятно ще се продава като Lumia 950 XL. Отново ще има матов поликарбонатен корпус, 3GB RAM, 32GB вградена памет с microSD слот, две камери с резолюция 20MP (PureView с двойна LED светкавица) и 5MP, USB Type-C порт и инфрачервен ирисов скенер. Безжичното зареждане обаче ще бъде вградено, а сменяемата батерия ще има капацитет 3300 mAh. Другите важни характеристики включват 5.7” WQHD (1440x2560) OLED дисплей и осемядрен чипсет Snapdragon 810.

За Lumia 950 XL ще има специален калъф с кръгло прозорче,  а освен това ще е налична писалка Surface Pen, която е подобна на тази за таблета Surface Pro 3. Microsoft подготвя и допълнителен аксесоар на цена 99 долара за ползване на режима Continuum, който променя интерфейса при връзка с външен дисплей и превръща телефона в компютър с поддръжка за клавиатура и мишка.

Според вътрешна информация на Microsoft и впечатления на видели телефона, Cityman (Lumia 950 XL) е тънък (7-8 мм) и лек и има голяма и много тънка батерия. Посочва се, че е много атрактивен и прилича на комбинация между Verizon Lumia 928 и Lumia 830. Има правоъгълна форма, а предпазното стъкло покрива цялата предна част, но не е извито. Интересно е, че между бутоните за контрол на звука е поставен бутона за включване, което определено е необичайна конфигурация.

От Windows Central все още очакват премиерата на телефоните да се състои по време на изложението IFA в началото на септември, но продажбите ще стартират през октомври или ноември. По-малкото устройство вероятно ще се появи на пазара няколко седмици по-рано, допълват от сайта. Като цяло и двата телефона имат задачата да покажат най-доброто от Windows 10 и определено вече привлякоха вниманието ни.

Източник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници