Христо Иванов: Реформата трябва да тръгне от ВСС

Христо Иванов: Реформата трябва да тръгне от ВСС
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

"Още в началото на съдебната реформа сме сега. Започнахме с по-широк пакет от предложения, но без необходимата подкрепа. Сега имаме 180 гласа, 180 подписа по петата поправка, затова ще можем да се движим по-бързо", заяви правосъдният министър Христо Иванов в сутрешния блок на Нова телевизия в събота.

По думите му, сега пакетът е "редуциран до най-ключовият момент от пъзела - ВСС", което е първата препоръка на Европейската комисия. Иванов е категоричен обаче, че не отстъпва и от останалите си позиции по реформата.

"Много е рано да говорим, че реформата - каквато съм я заложил, няма да се случи. Реформирането на прокуратурата също стои на дневен ред. Това е една трета от държавната власт и няма как за едно лято всичко това да се случи. Цялостното управление на системата ще бъде променено, когато се тръгне от реформа във Висшия съдебен съвет", убеден е още правосъдният министър. 

Що се отнася до договорките между ДПС и Реформаторския блок, Иванов е на мнение, че това е важна стъпка напред. "Имаме шанс да имаме реален резултат", добави още той. 

Иванов е оптимист, че ще има почти изцяло нов състав на Конституционния съд до септември. 

 

#съдебна реформа #Христо Иванов #Конституционен съд #ВСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници