Убитият Йордан Динов - жертва на футболната тото мафия

Убитият Йордан Динов - жертва на футболната тото мафия
A A+ A++ A

Българинът Йордан Динов разстрелян показно с шест куршума в центъра на София на 4 април 2012 година, е бил инициатор за създаването на неправителствена федерация за борба с уговорените мачове „Федербет”, разкри пред бТВ майката на бизнесмена.

У нас Динов е представян като хазартен бос Йордан Динов, а в Брюксел в негова памет два пъти в годината се правят футболни турнири с участието на ръководни фактори от Европарламента, магистрати и прокурори.

Генералният секретар на „Федербет” - Франческо Баранка обявил на Венета Динова (майка на убития Йордан Динов), че именно той е инициатора за създаването на организация за борба с тото мафията.

19 месеца след убийството му на форум за черното тото в Европейския парламент категорично е подчертано, че българина е бил убит заради активните си действия срещу незаконните залагания и борбата с манипулираните мачове.

До този момент са организирани четири мемориални футболни турнира в негова чест. Родителите на екзекутирания Динов са пропуснали само първия турнир, защото българските евродепутати не са ги информирали. Демонстративният мач е бил в Брюксел с участието на председателя на Европейския парламент Мартин Шулц и Оли Рен.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници