OnePlus 2 предизвиква останалите флагмани

OnePlus 2 предизвиква останалите флагмани
A A+ A++ A

Смартфонът OnePlus One се превърна в една от изненадите на миналата година с общи продажби от над 1,5 милиона броя, а успехът му се дължеше на комбинацията от ниска цена и актуален хардуер. Наследникът му следва същата формула и макар да струва малко повече със сигурност ще намери верни фенове. В хардуерно отношение устройството предлага подобаващи за флагман характеристики – запазва размера и резолюцията на екрана от 5,5” и 1080р, но залага на мощния чипсет Qualcomm Snapdragon 810, допълнен от 3GB или 4GB RAM.

Опциите за вградена памет също са две – 16GB или 64GB. Камерите са с резолюция 13МР и 5МР, а основната  снабдена със система за оптична стабилизация и технология за лазерно фокусиране. Телефонът е снабден с алуминиева рамка, а задният панел вече може да бъде сменен по-лесно – компанията ще предложи серия от панели от материали като дърво, кевлар и др. По отношение на управлението потребителите могат да изберат между виртуални бутони и капацитивни, поставени под екрана. Налице са и възможности за ползване на 2 SIM карти.

Другите хардуерни особености включват използването на USB-C порт и добавянето на специален плъзгач върху корпуса, който служи за преминаване през настройките за нотификации на Аndroid, така че да изключите звуците при нужда. Включен е и сензор за отпечатъци, който е поместен в хардуерен бутон под екрана. Операционната система е собствената OxygenOS с допълнителни опции, разширяващи функционалността на Android 5.1 – например плъзване наляво на основния екран отваря меню с най-често използваните приложения и любимите контакти.

Както и през миналата година OnePlus ще продава телефона чрез система за покани и поръчка ще могат  да направят само хората с такива. Този път компанията обещава да ускори процеса на раздаване на покани и те могат да бъдат получени през сайта на OnePlus или през присъствието й в различни социални мрежи. Доставките ще започнат в средата на август на цена 329 долара за версия с 16GB памет и 389 долара за модела с 64GB и 4GB RAM.

Повече информация в сайта на OnePlus.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници