Български моряци бедстват на пристанище в Испания

Български моряци бедстват на пристанище в Испания
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Български моряци бедстват на пристанище в Испания, съобщи бТВ. Екипажът е оставен без храна и пари повече от седмица, сигнализираха близки на моряците.

Сънародниците ни са на борда на товарния кораб „Просперити”, който плава под молдовски флаг с гръцки оператор. Изпратени са от варненска корабна агенция с крайна точка Апенините. В момента се намират на испанското пристанище Алхесирас.

Синът на главния механик на кораба обясни, че от два месеца, откакто са се качили, не им е плащано и не се знае дали въобще ще им бъде платено.

"Хората са притеснени, корабът е арестуван, няма провизии, няма вода, няма агент, т.к. на стария агент не му е платено и той се е отказал и корабът е изоставен и бедстващ”, обясни Иво Гъдев.

Управителят на фирмата е обявил, че не знае защо корабът е задържан. По думите му на борда му се намират 8 българи, които имат вода и храна до понеделник, а по-късно днес ще им доставят допълнителни провизии.

Гръцката компания е уверила, че до понеделник „Просперити” ще тръгне по направление, а българската фирма ще получи плащанията си.

Министерството на външните работи вече е провело няколко разговора с бедстващия екипаж.

#моряци #българи #екипаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници