Лудогорец сгреши като гост на Монтана

Лудогорец сгреши като гост на Монтана
A A+ A++ A

Монтана изпусна да се поздрави с изключително престижна победа над шампиона Лудогорец и първият мач от четвъртия кръг на А група завърши наравно 1:1 във вълнуващ дуел на стадион „Огоста“.

Подробности за мача вижте в Sporta.bg.

Новакът в елита откри резултата чрез гол с глава на Атанас Илиев още в шестата минута, но в самото начало на второто полувреме Козмин Моци изравни от спорна дузпа. В 53-ата минута пък Лудогорец остана с десетима души на терена след изгонването за втори (пресилен) жълт картон на Сисиньо, а малко по-късно второ официално предупреждение можеше да бъде показано и на Светослав Дяков.

Като цяло срещата след почивката бе равностойна с положения и пред двете врати, но в края по-опасният отбор бе този от Югозапада и само неточният мерник на играчите на Ферарио Спасов и добрите намеси на Владислав Стоянов предотвратиха загубата за Лудогорец.

Така за първи път в историята Монтана избягва поражението от „орлите“, след като бе регистрирал само загуби в предишните четири мача в елита. Монтана вече има 5 точки от 4 кръга, като отново си изпати след пресилена дузпа – преди седмица Литекс стигна до успех с 2:1 със спорен 11-метров наказателен удар, реализиран от Данило Асприя.

Лудогорец събра 7 пункта, но може да бъде доволен от резултата, предвид развитието на двубоя, но през първото полувреме играчите на Бруно Рибейро не бяха достатъчно изобретателни в атака срещу сгъстената защита на домакините.

#Монтана #Лудогорец #А група

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници