Със счупен нос и травма, но стабилна е пострадалата в ЖП катастрофата

Със счупен нос и травма, но стабилна е пострадалата в ЖП катастрофата
A A+ A++ A

Със счупен нос и травма на гърдите, но без опасност за живота е българката, пострадала при инцидента с международния влак София – Истанбул на гара Пловдив, съобщиха от Университетската болница в града пред "Фокус". Жената е от Димитровград и е най-сериозно пострадалата в инцидента, но е в стабилно състояние.

Лекарите се грижат най-вече за травмата на гърдите и на корема, а оттам нататък вече ще преценят когато състоянието й се стабилизира окончателно.

През лечебното заведение са преминали общо 9 души. Осем от тях са чужденци и са освободени за домашно лечение. Сред тези осем души има португалец, испанец и германец, а останалите са румънци, като сред тях има и дете. Те са с по-леки травми и охлузвания.

Около 21:40 ч. снощи на гара Пловдив при прекачването на дизелов локомотив към международния бърз влак 493, който пътува по маршрут София – Истанбул, дизеловият локомотив се удари в първия вагон на влака с около 15 – 20 км/ч. Вследствие на инцидента са пострадали 7 души - 6 румънски граждани и една българка.


#влак #катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино