И улиците на Рим пълни с дупки

И улиците на Рим пълни с дупки
A A+ A++ A

Дупките по улиците на Рим са причинили 2101 пътнотранспортни произшествия от началото на годината до 30 май, съобщава БГНЕС по данни на полицията във Вечния град.

До края на юли катастрофите в италианската столица заради разбитите пътища са надхвърлили със сигурност бройката 3000. Обществената опасност на явлението е накарала прокуратурата да започне разследване срещу римската община.

Начело в полицейската класация по брой дупки са южните райони на Рим и неговият крайморски сателит Остия, където са станали почти 20% от инцидентите. Там основно е разбит асфалтът по улиците и площадите, като не са рядкост дори малки ями и пропадания.

На второ място по брой на дупки и съответно по брой на катастрофи е историческият център, където по-голямата част от настилката е от павета, които не издържат все по-натовареното движение и дори когато са споени с асфалт, потъват, образувайки малки ями.

Трети в класацията на пътната полиция са улиците около намиращия се в източната част на Рим голям булевард "Палмиро Толиати" и близкият му район "Тор Бела Монака".

#Рим #дупки

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници