Валят сигнали за "терористите" Елхам и Попеску

Валят сигнали за "терористите" Елхам и Попеску
A A+ A++ A

Полицаите в Слънчев бряг и Несъбър проверяват около 10 сигнала за хора, които приличат на издирваните мъж и жена, заподозрени за връзки с „Ислямска държава” - 29-годишна французойка с ирански произход Езида Елхам и румънецът Мимо Попеску на 24 години, съобщава "Флагман".

По неофициални данни чужденците се издирват от събота след сигнал от Франция.

„Всички сигнали се проверяват щателно, но досега не е доказано, че това са издирваните хора” твърди директорът на полицията в Несебър Живко Даскалов. Сигналите са подавани от търговци, хотелиери и туристи, пише в. "Телеграф".

Търговецът Златомир Николов е предал и запис на охранителната си камера от магазина. Негов колега забелязал приликата и той е убеден, че 90% това са издирваните хора.

Когато влезли късно вечерта в магазина са били в компания с няколко други човека, които говорили помежду си на език, приличащ на румънски, а жената говорила на английски. От полицията обаче проверили записа и смятат, че това не са издирваните.

Смятаните за свързани с “Ислямска държава” Езида Елхам и Мимо Попеску са напуснали територията на съседна държава с фалшивите си лични документи. Те обаче са влезли в България с истинските си лични документи.

Според последната информация, партньорска служба първоначално е подала информация на нашите спецслужби за фалшивата самоличност на двамата, а по-късно са уточнени и истинските им имена.

Висши полицаи обаче отказаха коментар с аргумента, че не могат да коментират теми, които засягат националната сигурност.

#„Ислямска държава” #Мимо Попеску #Несебър #Езида Елхам #Слънчев бряг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници