Митрополит Николай обяви война на кмета на Пловдив

Митрополит Николай обяви война на кмета на Пловдив
Митрополит Николай Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Митрополит Николай e във война с кмета на Пловдив Иван Тотев.

На 6 август  митрополит Николай заяви ясното си намерение да се занимава с политика. По време на храмовия празник на църквата "Свето Преображение" в квартал "Тракия" митрополит Николай заяви: "Ще се занимавам с политика, защото политиката яростно взе да се занимава с Българската православна църква", предаде БГНЕС.

Духовникът се нахвърли срещу кмета на града Иван Тотев. Поводът е изпълнително дело срещу най-бедната църква на Пловдив, по неговите думи - "Св. Илия" в Столипиново. Общината търси от нея 13 000 лв. такса смет и праща съдия-изпълнители да опишат иконите, кандилата, всички църковни утвари. "Искам да ви видя, господин Тотев, как продавате иконите", каза митрополит Николай.

Общинската администрация уточни, че покана за доброволно изпълнение е изпратена през май 2014 година и тъй като задълженията не са били платени по доброволен ред, общината ги предава за събиране по реда на държавен съдебен изпълнител.

Освен това митрополит Николай се нахвърли върху темата за йога в зрелостните изпити, обявявайки я за "сатанинска ерес". По-нататък, уточнявайки, че не е антисемит, той протестира срещу факта, че съветник на министъра на образованието е равинът на Софийската синагога. "В една православна държава това не е допустимо", каза той.

#митрополит Николай #Пловдив #Иван Тотев #митрополит Николай #Тотев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници