Лудогорец пак се провали, трофеят е за Черно море

Лудогорец пак се провали, трофеят е за Черно море
A A+ A++ A

За първи път в историята си Черно море триумфира със Суперкупата на България и нанесе нов звучен шамар на шампиона Лудогорец от началото на новия сезон, след като „моряците“ спечелиха с 1:0 дуела за отличието на стадион „Лазур“ в Бургас.

Подробности и видео вижте в Sporta.bg

Малко футболни достойнства и слаб зрителски интерес по трибуните белязаха това издание на мача за Суперкупата, а Лудогорец отново разочарова феновете си с представяне, което по никакъв начин не отговаря на високите стандарти от предишните четири години.

Отлична акция в 15-ата минута на Черно море завърши с центриране на точката за дузпа отдясно на Стефан Станчев, което бе засечено ефектно от въздуха от Мехди Бурабия – 0:1. Около две минути по-късно Живко Петков излезе очи в очи с Владислав Стоянов, но показа разочароващо неточен мерник.

Лудогорец имаше положения за изравняване, но след почивката не стори достатъчно в креативен план и трябваше да преглътнат ново разочарование – след слабия старт на новия сезон и особено след срамно ранното отпадане от евротурнирите.

Черно море за първи път печели Суперкупата на България, като се присъединява към Берое, Локомотив (Пловдив) и Литекс, които също са с по едно такова отличие. Лудогорец остава с два, Левски има три, а ЦСКА е лидер в това отношение с четири.

„Моряците“ ще запомнят 2015 година с дубъл, какъвто направи и Берое през 2013 година, когато също триумфира с Купата и Суперкупата на България, също след успех над Лудогорец.

#Лудогорец #Черно море

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници