Катастрофиралият бус в Германия е извършвал вътрешен превоз

Катастрофиралият бус в Германия е извършвал вътрешен превоз
A A+ A++ A

Микробусът, който катастрофира в Германия на 14 август, е извършвал вътрешен курс. Това каза пред БНР изпълнителният директор на ИА "Автомобилната администрация" Цветелин Цветанов.

"Превозът в Германия е бил вътрешен превоз, а не е бил от България за Германия. Бусът е бил с българска регистрация,  но по наши данни бусът е извършвал превоз на пътници за работа между две точки в Германия", обясни Цветанов. По думите му това не оправдава нерегламентираните превози.

В катастрофата загинаха на място шестима от пътуващите. Автомобилната инспекция все още чака официалния доклад на германските технически служби.

Според Цветанов като следствие на зачестилите проверки пътниците казват, че заплащането се прави извън територията на България, което по нашите закони става недоказуемо.

От началото на годината "Автомобилна администрация" е спряла от движение за срок от 6 месеца 95 моторни превозни средства, с които са извършвани нелегални превози. За този вид нарушение на водача се налага и глоба от 1500 лева, каза още Цветелин Цветанов.

#бус #Германия #Цветелин Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници