Трима ранени след стрелба във влак от Амстердам за Париж

Трима ранени след стрелба във влак от Амстердам за Париж
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Трима души са ранени, а двама от тях са в критично състояние, след като въоръжен мароканец откри стрелба във високоскоростен влак от Амстердам за Париж в петък. Това обяви говорител на френската държавна железопътна компания, цитиран от световните медии.

Заподозреният бе арестуван, след като влакът спря в Арас, на 185 км северно от Париж, съобщи говорител на френското министерство на вътрешните работи по телевизия Бе Еф Ем. Пътниците са евакуирани и районът е блокиран от полицията.

Нападателят е бил обезвреден от самите пътници. Няма убити при стрелбата. Произшествието е станало край град Арас, северна Франция, малко след 16 часа местно време.

Обезвреденият нападател е бил предаден на полицията, след като влакът е пристигнал на гарата в града. Заподозреният е 26-годишен мъж, който казал, че е от марокански произход, заяви по и-Теле Слиман Хамзи от полицейския профсъюз "Алианс". Той бил въоръжен с автоматично оръжие и ножове. Мотивите му засега са неизвестни.

Във влака са пътували трима американски морски пехотинци, съобщиха френски медии, цитирани от Ройтерс. Сред ранените има американец и британец. Нападателят е бил обезоръжен от двама американски военнослужещи, които го чули как зарежда оръжието си в тоалетната, съобщиха полицейски източници пред френски медии. Той разполагал с автомат "Калашников", автоматичен пистолет, девет пълнителя и макетен нож. По-късно бе уточнено, че той не е успял да стреля с автомата.

Многобройни потребители на мрежата благодариха на американците с послания като: "Огромен респект към двамата американски войници, които осуетиха атентат" или "Пожелавам бързо оздравяване на американските герои".

#влак #Париж #Амстердам #Калашников #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"