БСП плаши с протести заради сливането на спешните центрове

БСП плаши с протести заради сливането на спешните центрове
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

БСП обеща гражданско неподчинение, ако бъде закрит дори един спешен медицински център или се влоши качеството на здравеопазването в София област. 

"Решението за вливане на спешната помощ от София област в София-град ще доведе до влошаване на качеството на обслужване на хората, които живеят в областта и на качеството на здравеопазване", заяви Корнелия Нинова от "БСП лява България" на пресконференция по повод проекта за постановление за структурни промени в системата на здравеопазване.

Нинова посочи, че 16 кмета от областта са дали своето отрицателно становище по този въпрос. По думите й това решение е абсолютно неприемливо. Нинова подчерта, че областта е с труден релеф и в нея живеят 248 хиляди души.

"От името на местната власт, а чрез кметовете - и от името на жителите на нашите 22 общини, изразяваме това несъгласие и казваме, че, ако бъде закрит дори и един спешен център или се влоши качеството на здравеопазване в София област, сме готови да пристъпим към гражданско неподчинение", заяви Корнелия Нинова, цитирана от БТА.

Тя обяви още, че са съгласни, че здравеопазването има нужда от сериозни промени, но "не това е промяната към по-добро и зад тази промяна не стоят никакви логични аргументи".

Нинова отбеляза, че през 2005 г. е имало подобно решение, но КС е бил сигнализиран и то е било отменено.

#Корнелия Нинова #гражданско неподчинение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници