Митов: България подкрепя европейската интеграция на Македония

Митов: България подкрепя европейската интеграция на Македония
снимка: МВнР
A A+ A++ A

България ясно и категорично подкрепя европейската и евроатлантическата интеграция на Република Македония и е готова да подпомага усилията и за изпълнение на условията за интеграция в ЕС и НАТО. С тези думи външният ни министър Даниел Митов се обърна към представителите на македонския дипломатически корпус, които се събраха в Скопие за Годишната посланическата конференция. 

В словото си министър Митов обяви, че регионът трябва да бъде много по-интегриран, за да посрещне увеличаващите се предизвикателства, произтичащи от засиления миграционен натиск, съобщиха от МВнР.

"Готови сме да подкрепим усилията на Република Македония за получаване на логистична и финансова помощ от европейските институции за справяне със ситуацията. Този проблем засяга както страните от ЕС, така и от региона, и по тази причина общите ни усилия за сътрудничество и обмен на информация нямат алтернатива", подчерта българският дипломат.

Македонският външен министър Никола Попоски посочи, че присъствието на колегите му от България и Албания на конференцията дава силен и ясен сигнал, че двете страни са готови да подкрепят Република Македония по пътя й към НАТО и ЕС.

#Даниел Митов #България #Република Македония #европейската интеграция #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници