"Инспектор" Чара откри хероин за 2,5 млн. лева на Лесово

"Инспектор" Чара откри хероин за 2,5 млн. лева на Лесово
снимка: Агенция „Митници"
A A+ A++ A

Mитническо куче - "инспектор" Чара, обучено за откриване на наркотици, откри над 20,4 кг. хероин на пункт Лесово.

Наркотикът е иззет от лек автомобил с българска регистрация, влизащ в страната от Турция в понеделник.

По метода „анализ на риска", колата е била селектирана за щателна проверка от митническите служители на граничния пункт. По време на проверката, митническото куче, сигнализира за дрога под шофьорската седалка на автомобила. Там митническите служители откриват капак на пригоден тайник в кухина на автомобила, от който са извадени 19 пакета с надписи на арабски език.

Пакетите съдържат кафяво прахообразно вещество, което при извършения полеви наркотест реагира на хероин. Общото количество на задържания наркотик е 20,412 кг. на стойност 2 550 000 лева по цени на съдопроизводството, съобщават от Агенция „Митници".

Наркотикът е иззет, а шофьорът на автомобила - български гражданин, е задържан. Срещу него е образувано досъдебно производство. Работата по случая продължава.

Това е втори случай на откриване на наркотик на митнически пункт Лесово от митническото куче на Митница Бургас - „инспектор" Чара. В необичаен тайник на друг лек автомобил, обученият голдън ретривър и помощник на бургаските митнически служители откри преди време голямо количество хашиш.

 

#откри #хероин #2

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"