Доналд Туск: Хаосът по границите трябва да спре

Доналд Туск: Хаосът по границите трябва да спре
снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Не може повече да мислим за отворени врати и прозорци, трябва да помислим за защитата на външните ни граници. Това заяви председателят на Европейския съвет Доналд Туск след края на извънредното заседание на европейските държавни и правителствени ръководители, които обсъдиха мигрантската криза, предаде БТА.

Настоящият хаос по границите трябва да спре, това е обща отговорност, не може държавите да бъдат оставени да се справят сами. Без да въведем промени, Шенген ще буди страх, коментира Туск.

Председателят на Европейския съвет посочи, че са единни, че справянето с настоящия проблем преминава през засилен и пълен контрол по външните граници. "Насърчен съм, че днес успяхме да отминем опасния път на взаимните обвинения", допълни той.

Туск посочи, че Турция предлага обособяването на зона за сигурност около Сирия от 80 километра, която да бъде под военен контрол и забранена за полети. Той съобщи, че турският президент Реджеп Ердоган ще бъде на посещение в Брюксел за началото на тези разговори на 5 октомври.

 

#Доналд Туск #бежанци #среща #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници