Ева Паунова: Не е обсъждано у нас да има "гореща точка" за бежанци

Ева Паунова: Не е обсъждано у нас да има "гореща точка" за бежанци
снимка: Фейсбук
A A+ A++ A

В нито един момент не е обсъждано "горещи точки" да бъдат ситуирани в България. Това заяви на брифинг в парламента евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова на въпрос поискала ли е България да бъде гореща точка и да направим у нас разпределителен бежански център, предаде „Фокус”.

"Доколкото съм запозната, вчера присъствах и на една от срещите на лидерите на ЕНП, България не е поискала такова нещо", посочи Паунова. 

Тя допълни, че става дума т.нар. „горещи точки” да бъдат ситуирани извън ЕС.

На въпрос дали Ангела Меркел е излъгала, че премиера Бойко Борисов е искал да има такива горещи точки на нашите граници, Паунова отново повтори, че доколкото е запозната и на срещите, на които е присъствала в Брюксел вчера, от българска страна не е поискано България да става гореща точка и да имаме разпределителен център или място. 

 „Вчера, по време на срещите, в нито един момент не е обсъждано тези горещи точки да бъдат ситуирани в България, напротив извън България”, подчерта евродепутата и добави, че неслучайно се обсъжда една голяма сума да бъде определена и да бъде дадена за бежански центрове и лагери извън ЕС.

Приемните центрове, наричани "горещи точки" са част от плана на ЕС за преразпределяне на пристигащите имигранти. Финансирането им е за сметка на европейския бюджет, а европейските лидери се договориха те да заработят не по-късно от края на ноември

 

#Ева Паунова #Ангела Меркел #бежанци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници