Борисов: Подиграваха ни, че от джипката сме давали пари, а те бяха за пътища и училища

Борисов: Подиграваха ни, че от джипката сме давали пари, а те бяха за пътища и училища
стоп каъдър
A A+ A++ A

"Когато ни подиграваха, че от джипката сме давали пари, ние ги давахме за пътища, училища, детски градини и вие ги ползвате. Къде са сега парите?". Това попита бившият премиер Бойко Борисов на предизборна среща в Смолян.

Той разказа как по пътя за Смолян си е спомнил за работата, която е била свършена в региона по времето на неговото управление.

"Спомням си още от 2010 г. Почнахме от Пловдив - Асеновград - Пампорово - Смолян - нов път. 78 млн. бях ги оставил за третата лента. Заминаха. Смолян - Девин, Смолян - Доспат, Девин - Кричим - помните какви бяха ями, какво чудо. Покрай Кормисош пробихме за Баните, трябваше да е готов вече, за да не обикалят хората 70-80 км. за Доспат и Кръстова гора нагоре. Сигурно трябва да минем нататък към Златоград, Ксантия. Рудозем - Ксантия е готово и направено, но неработещо. Даже компютри им сложихме, езеро им направих, за да може водоснабдяването да не им се наруши, а да има вода за границата", обясни Борисов и добави, че последното ПМС за Смолян е било 25 млн, а за последните 4 години - 135 милиона за региона.

Той изреди и направеното в Доспат - зали и детски градини, а в Девин е докарана минерална вода.

"Айде моите опоненти ей така да застанат и да ги изпитате "Какво направи бе, сине майчин?", призова Борисов. Той се похвали, че за всичко, направено в Смолянско, той лично е идвал по няколко пъти и го е проверявал - пътища, училища, детски градини, читалища, спортни зали, както и че ГЕРБ са вложили половин милиард лева в региона.

По негови думи партията е постигнала това без да тегли нов дълг всяка седмица, а бюджетът е бил държан на излишък.

"От едната страна - война. Напрежение има много по света, падат банки, само че Щатите имат държавен резерв, печатат долари и казват "Ние ще подкрепим всички". Ама в България, като падне банка, знаете какво става", обясни лидерът на ГЕРБ.

"Асен Василев казва, че сте забогатели и вече сте по-добре. Но досега не съм видял някой да го каже. Те, тяхната клика са по-добре със сигурност. Гледам ги от сутрин до вечер само се снимат как търчат из парковете, все едно на втори ще имаме маратон, републиканско по лека атлетика. В този момент започвам да съжалявам за Цветанов, защото той в това отношение щеше да е много силен кадър", пошегува се Борисов с опонентите си. Той припомни, че Кирил Петков и Асен Василев са били и служебни министри преди "Продължаваме промяната" да състави правителство.

"Асен Василев три пъти прави бюджет и все е къс и къс. Както в Трън има една приказва - три пъти го реже, а то все късо. Асен Василев с бюджетите това прави - реже, уж по-големи, но все не им стигат. И сега гласят да вдигат данъците. Няма такова нещо", укори го той. Припомни и че по време на пондемията, когато имаше недостиг на маски и шлемове, бяха трансформирани заводи и България започна да изнася.

"Две години не е като да си измиеш очите, да се събудиш от сън и да си кажеш "някакъв кошмар". Две години е много време, щяхме да сме далеч напред, а сега трябва да се върнем назад, да оправим финансите, да изравним дефицитите, за да можем да тръгнем към еврозоната", обясни още бившият премиер, цитиран от 24 часа.

"2009 г. стягахме колана. Помните - с постни пици, докато оправим бакиите на Станишев. После след Орешарски пак стягахме колана, тамън се оправихме, тръгна напред държавата и дойде вдигнатият юмрук", каза той. Борисов обвини ДБ: "Тези сега, особено ДБ, много са ми интересни, като стенат и говорят за еврозона. Ми благодарение на техните протести не сме в еврозоната".

#Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"