Каква храна да избягвате, за да намалите риска от безплодие

Каква храна да избягвате, за да намалите риска от безплодие
A A+ A++ A

Безплодието е медицинско състояние, което може да бъде предизвикано от множество фактори, включително наследствени, здравословни и диетични. В тази статия ще се фокусираме върху диетичните фактори, които могат да повлияят върху плодовитостта и за които има научни доказателства. Много фактори могат да допринесат за безплодие, включително неправилната храна или прекомерната употреба на тези храни:

Транс мазнини - Транс мазнините се намират в храни като маргарин, сладкиши и бързо хранене. Те могат да намалят плодовитостта при жените и да намалят качеството на спермата при мъжете.

Риба с високо съдържание на живак - Риби като меч, тон и риба-меч могат да бъдат замърсени с живак, който може да намали плодовитостта при жените.

Кофеин - Кофеинът може да повлияе на хормоналния баланс и да намали плодовитостта при жените.

Алкохол - Консумацията на алкохол може да намали плодовитостта при мъжете и да повлияе върху овулацията при жените.

Рафинирани въглехидрати - Храни като бял хляб, бисквити и паста могат да повлияят на нивата на инсулин в организма и да намалят плодовитостта при жените

Производствено на месо - Месото, произведено в индустриален мащаб, може да бъде замърсено с хормони и антибиотици, които могат да намалят плодовитостта при мъжете и жените.

#безплодие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"