От страст към успех: Как Стефани Кръстева изгради марка, посветена на здравето на кожата и индивидуалната красота

От страст към успех: Как Стефани Кръстева изгради марка, посветена на здравето на кожата и индивидуалната красота
A A+ A++ A

Когато Стефани започва своето пътуване в света на козметиката, тя е обикновено момиче със страст към естествената красота и силен интерес към опазването на околната среда. Изпитвайки редица предизвикателства, свързани с използването на синтетични и потенциално вредни продукти, тя осъзнава необходимостта от чиста, натурална и в същото време ефикасна козметика, до която всеки да има достъп. След като опитва почти всяка козметика на пазара, един ден просто си казва: "Защо да не създам нещо, което бих искала да използвам?”

Здравей, Стефани. Благодарим ти, че се съгласи да си поговорим и да споделиш с нашите читатели твоята формула за успех!

Здравейте и благодаря за възможността! С радост споделям своя опит и пътя, който съм извървяла до момента. Вярвам, че формулата за успех в козметичната индустрия, както и във всяка друга сфера, е съчетание от страст, упорита работа и непрестанен стремеж към иновации. За мен е изключително важно да разбирам нуждите и очакванията на клиентите и да предлагам продукти, които не само отговарят на най-високите изисквания, но и надхвърлят очакванията им. Това включва постоянно обучение, експериментиране и тестване на нови формули, които са в хармония с последните научни открития и с екологичните стандарти. Успехът идва с това да си верен на себе си и на своите ценности, да се стремиш към създаването на продукти, които правят хората щастливи и им помагат да се чувстват добре в собствената си кожа, както и да не се отказваш, колкото и да е трудно.

Как започна всичко? Откъде дойде идеята за MUSE Cosmetics?

Идеята за MUSE Cosmetics се зароди от моята лична борба с кожни проблеми, които ми създадоха голям дискомфорт и понижиха самочувствието ми. Години наред търсих решение, опитвайки безброй продукти, които обещаваха чудеса, но рядко даваха обещаните резултати. Това ме накара да осъзная колко много хора може би се сблъскват със същите предизвикателства, без да намират подходящите продукти за техните уникални нужди. Убедена в това, че трябва да има по-добър начин, реших да вложа своите познания и страст в създаването на козметика, която наистина работи и е безопасна за всички типове кожа, особено за тези с чувствителна или проблемна кожа. Целта ми беше да разработя продуктова линия, която не само да предлага ефективни решения за кожни проблеми, но и да вдъхновява хората да се грижат за себе си по по-осъзнат и здравословен начин и да изразяват свободно своята индивидуалност. Така MUSE се превърна в израз на моята мисия да предложа алтернатива – продукти, които са създадени с внимание и грижа, като се използват висококачествени, натурални съставки, които са доказано ефективни и нежни към кожата. Всеки продукт от нашата линия е резултат от обширни изследвания и тестове, с цел да предложим на клиентите си не просто козметика, а решение за по-здрава и сияйна кожа.

С това ли искаше да се занимаваш от малка?

От малка бях заинтригувана от света на красотата, но пътят ми до основаването на MUSE не беше напълно очертан от самото начало. Интересът ми към грижата за кожата и най-вече към добрата превенция се разви по-късно, като част от личния ми опит и борбата с кожни проблеми. Този опит ме научи колко важни са продуктите, които използваме върху кожата си и техните съставки. С времето осъзнах, че освен да намирам решения за собствените си проблеми, бих искала да помагам и на други хора да се чувстват по-добре в своята кожа. Това осъзнаване ме насочи към по-дълбоко проучване на козметичната индустрия и нейните възможности за създаване на по-здравословни и ефективни продукти. Така пътят ми естествено ме отведе към създаването на MUSE Cosmetics – където успях да съчетая моята креативност с ангажимента си към здравето на кожата.

Кои според теб са най-ценните съставки, които присъстват в козметиката на твоя бранд?

Най-ценните съставки във формулите на MUSE са тези, които са натурални, ефективни и носещи реални ползи за кожата. Аз вярвам в силата на природата и с екипа ми се стремим да използваме съставки, които са добре проучени и доказано полезни. Ето някои от ключовите съставки, които считам за особено ценни в нашата продуктова линия:

На първо място са пептидите: Пептидите са кратки вериги от аминокиселини, които стимулират производството на колаген и еластин в кожата. Те са от решаващо значение за поддържането на сияйна, гладка и млада кожа. Нашият иновативен и уникален мултипептиден комплекс представлява внимателно подбрана комбинация от различни пептиди, проектирана да таргетира множество кожни предизвикателства. Този комплекс е разработен от нас с цел да увеличи ползите от пептидите, като подпомага производството на колаген, подобрява еластичността и здравината на кожата, задържа влагата в кожата и помага за регенерацията на клетките. В резултат на това, кожата изглежда по-плътна, по-гладка, хидратирана и с по-малко видими линии и бръчки. Тази уникална комбинация е ключът към нашата формула за успех, като предлага на клиентите ни възможността да видят реални и трайни подобрения в структурата и външния вид на тяхната кожа.

Следва хиалуроновата киселина: Известна със своята способност да задържа влагата, хиалуроновата киселина е важна за поддържането на хидратирана и младежка кожа. Тя помага за запълване на фините линии и бръчки, като същевременно подобрява еластичността на кожата.

Една от любимите ми съставки е витамин C: Този мощен антиоксидант помага в борбата със свободните радикали и е изключително ефективен в изсветляването на пигментациите и изравняването на тена на кожата. Витамин С също така стимулира производството на колаген, което е изключително важно за здравата и сияйна кожа.

Една по-малко позната съставка е никотинамид рибозид: Този малко по-нов и иновативен вид витамин B3 (подобен на ниацинамид, но с различни свойства) се превръща в никотинамид аденин динуклеотид (NAD+) в тялото, който е важен коензим във всички клетки. В контекста на грижата за кожата, увеличаването на нивата на NAD+ може да подобри клетъчната енергия и да регенерира клетките, което води до по-здрава, по-устойчива кожа и потенциално забавяне на процесите на стареене. Никотинамид рибозидът предлага уникални анти-ейджинг ползи и може да подсили защитните бариери на кожата, да намали видимостта на фините линии и бръчки и да подобри текстурата и тонуса на кожата. Включването му в продуктите на MUSE подчертава нашия ангажимент към иновациите и използването на напреднали съставки за поддържане на здравето и младостта на кожата.

Не на последно място във формулите ни има изобилие от растителни масла и екстракти: Използваме разнообразие от растителни масла и екстракти, като масло от алое, какаово и кокосово масло, както и екстракт от гроздови семки, които са известни със своите подхранващи, регенериращи и антиоксидантни свойства. Тези съставки помагат за поддържане на кожата здрава, хидратирана и защитена от външни агресори.

Тези съставки са само част от това, което прави продуктите на MUSE Cosmetics толкова специални. Ние се ангажираме да използваме само най-висококачествените и ефективни съставки в максимално допустимата им концентрация, които да носят ползи за кожата и да спомогнат за постигането на здрав и сияен тен.

Какво прави бизнесът ти успешен?

Успехът на бизнеса с MUSE Cosmetics се основава на няколко ключови фактора, които работят заедно, за да създадат устойчива и просперираща марка:

1. Качество и иновация: Посветена съм на качеството и иновациите и това е в основата на всичко, което правим. Аз и екипът ми се стремим да разработваме продукти, които са не само ефикасни, но и безопасни, като използваме най-новите научни открития и технологии. Нашите уникални формули, като мултипептидният ни комплекс, отличават продуктите ни от останалите на пазара.

2. Ангажираност към устойчивост: В днешно време се ценят марки, които са отговорни и се грижат за околната среда. Нашата ангажираност към устойчивостта, от използването на екологично чисти съставки до опаковки от рециклирани материали, които са биоразградими, помага да изградим доверие и лоялност сред нашите клиенти.

3. Разбиране на клиентите: Успехът ни се дължи и на дълбокото разбиране на нуждите и желанията на нашите клиенти. Ние внимателно слушаме обратната връзка и сме постоянно в търсене на начини да подобрим и адаптираме нашите продукти, за да отговарят още по-добре на техните потребности.

4. Автентичност и прозрачност: Винаги сме честни и открити относно нашите процеси и съставки, което ни позволява да изградим силна връзка с нашата аудитория. Автентичността и прозрачността са ключови за изграждането на доверие и укрепването на връзката ни с клиентите.

5. Общност и ангажимент: Създаването на активна и ангажирана общност около нашата марка ни помага не само да поддържаме лоялността на клиентите, но и да привличаме нови почитатели. Чрез различни инициативи в социалните мрежи ние поддържаме близки отношения с клиентите и изграждаме силен бранд.

6. Адаптивност: В свят, който се променя бързо, способността ни да се адаптираме към нови тенденции, технологии и пазарни нужди е от съществено значение за нашия дългосрочен успех.

С какво MUSE Cosmetics се отличава?

Освен с иновативни формули, комбинацията от по-горе изброените фактори ни помага да се отличим в конкурентната среда на козметичната индустрия и да изградим устойчив и проспериращ бизнес.

Опаковките са наистина оригинални - сигурно всяка дама иска да ги заснеме за Instagram. Какво ви вдъхнови за създаването на тази искряща, смела и интересна визия?

Вдъхновението за нашите оригинални и открояващи се опаковки идва от желанието ни да създадем нещо, което не само е функционално, но и естетически красиво. Искахме опаковките ни да отразяват същността на MUSE - иновация, красота и уникалност. Идеята беше да създадем опаковки, които да се отличават, като същевременно вдъхновяват нашите клиенти да споделят своите моменти на грижа за себе си. Визията ни беше да съчетаем смелостта и интереса с елемент на игривост, като по този начин създадем опаковки, които не само съхраняват перфектно продуктите, благодарение на airless технологията, но и разказват история. Във всеки детайл от дизайна сме вложили страст да създадем нещо, което допринася за усещането за лукс и радост от използването на козметиката ни. Цветовете и формите са избрани така, че да предават енергията и вдъхновението на MUSE, като същевременно се фокусираме върху устойчивостта и функционалността. Така постигнахме нашата цел да създадем опаковки, които не само да привличат вниманието и да носят настроение в забързаното ежедневие, но и да улесняват нашите клиенти в грижата, благодарение на заключващия се механизъм на помпите ни, което предотвратява възможността за разливане на продукта.

Да очакваме ли нови продукти? Смяташ ли да създадеш и нещо от декоративната козметика или си се съсредоточила само в бяла козметика?

Разбира се, винаги сме в процес на иновации и разширяване на нашата продуктова линия, за да отговорим на разнообразните нужди и желания на клиентите ни. В момента се насочваме към добавянето на натурална слънцезащита, тъй като разбираме колко е важно да се предпазим от вредните UV лъчи, които могат да допринесат за преждевременното стареене на кожата и други кожни проблеми. Нашата цел е да предложим слънцезащита, която е ефективна, безопасна за кожата и околната среда, и разбира се, да съответства на високите стандарти за качество и устойчивост, които клиентите очакват от MUSE Cosmetics. Също така разработваме и нови продукти за устни, като се стремим към формули, които подхранват и хидратират устните, тъй като вярваме, че устните също заслужават грижа и внимание. Въпреки че в началото сме се съсредоточили върху бялата козметика, разбираме желанието на нашите клиенти за висококачествени и устойчиви продукти от декоративната козметика. В момента обмисляме възможностите и проучваме пазара, за да разберем как можем да интегрираме нашите принципи на устойчивост и иновация в декоративната козметика, без да правим компромис с качеството и ефективността. С нетърпение очакваме да споделим новите си идеи!

Колко стъпки ни делят от красива и здрава кожа?

Нашата рутина е специално разработена, за да бъде лесна за следване, ефективна и напълно достатъчна за поддържане на здрава кожа, без да отнема много време от деня. Всеки продукт е внимателно формулиран, за да отговаря на високите стандарти на MUSE и да осигури на кожата всичко необходимо за нейния блясък и красота. Четирите основни стъпки са:

1. Почистваща пяна: Нашата почистваща пяна е първата стъпка от рутината, която нежно почиства, премахвайки замърсяванията и грима, без да нарушава естествения баланс на кожата и без да я изсушава.

2. Серум: След почистването, идва ред на серума, който е формулиран с няколко активни съставки, за да обхване специфичните нужди на кожата, като дехидратация, фини линии или неравен тен. Серумът осигурява интензивната грижа в рутината.

3. Крем: Третата стъпка в ежедневната грижа е нашият хидратиращ крем, който запечатва влагата в кожата, поддържайки я мека и еластична през целия ден.

4. Маска: За допълнително подхранване и възстановяване, включихме детокс маска за лице, която се използва 1-2 пъти седмично. Тази стъпка е идеална за извличане на мъртвите клетки, третиране на черни точки и разширени пори, както и повлияване на фините линии. Маската успешно предоставя допълнителни ползи над стандартната ежедневна грижа.

Какво според теб е отношението на българките към грижата за кожата? Познават ли я достатъчно добре и на каква козметика залагат най-често?

Отношението на българките към грижата за кожата се промени значително през последните години, като се наблюдава нарастващ интерес към качествените продукти и по-информиран подход. Все повече българки разбират важността на редовната и правилна грижа за кожата, не само за поддържане на добрия й външен вид, но и за нейното здраве в дългосрочен план. Българките все по-често се стремят към информиран избор на козметика, като се ориентират към продукти с доказана ефикасност, качествени съставки и безопасност за кожата. Има тенденция за предпочитане на натурални и органични продукти, които са по-малко агресивни и са в хармония с природата. Също така, българките обръщат внимание на продуктите, които предлагат дългосрочни решения за кожата, а не само временни корекции на външния вид. Във връзка с това, продуктите за хидратация, защита от слънцето и анти-ейджинг са сред най-търсените. Съществува също така интерес към специализирани продукти, като серуми с активни съставки, които адресират специфични кожни проблеми като акне, хиперпигментация или чувствителност. Въпреки нарастващата информираност обаче, все още има място за подобрение в образоването относно грижата за кожата сред българското население. Има потребност от повече информация относно правилните рутина и техники за грижа за кожата, както и за влиянието на различните съставки в козметиката. Брандовете и специалистите в тази област могат да играят ключова роля в това отношение, предоставяйки ценни знания и насоки за поддържане на здрава и сияйна кожа.

Ти си ценител на естествената красота и визия. Смяташ ли, че ще има такава тенденция и стремеж към нея и у нас?

Стремежът към естествена красота и визия се засилва по целия свят, включително и в България. Тази тенденция се подхранва от нарастващото осъзнаване за важността на доброто здраве, както и от желанието на хората да изразяват своята уникалност и индивидуалност. В България се наблюдава все по-голямо приемане на натуралното, като хората започват да ценят повече естествения вид на кожата, минималния грим и продуктите, които подчертават, а не прикриват естествената красота. Това се отразява и в предпочитанията към козметичните продукти – все повече се търсят продукти с лека текстура, които подобряват състоянието на кожата и предлагат естествен завършек, вместо да се фокусират единствено върху покритието. Освен това, социалните медии и различни платформи за споделяне на съдържание играят значителна роля в насърчаването на естествената красота. Виждаме все повече инфлуенсъри и известни личности, които споделят своите реални, необработени снимки, показвайки своите "несъвършенства" и по този начин насърчават приемането и обичането на себе си такива, каквито сме.

Трудно ли е да си успешна жена в България? + Има ли равенство между половете що се отнася до пазара на труда у нас?

Определено не е лесно. Все още бизнесът се доминира от мъжете. Въпреки че през последните години се наблюдава значителен напредък в равенството между половете и възможностите за жените, все още съществуват предизвикателства, които могат да направят пътя към успеха по-труден за жените. Едно от предизвикателствата може да бъде балансирането между професионални ангажименти и личен живот, особено ако жената има грижи за семейство и деца. Традиционните очаквания за ролите на половете все още могат да влияят на възприемането и възможностите за развитие на жените в някои сектори или общности. Въпреки това, има много примери за успешни жени в България в различни области. Това показва, че при наличието на подходящата подкрепа, образование и възможности, жените могат да постигнат големи успехи и да имат значителен принос към обществото. Вярвам, че успехът за жените в България е възможен и достижим, благодарение на нарастващата подкрепа и разбиране към тях.

Какви препятствия срещаш най-често по пътя си?

По пътя ми често се сблъсквам с редица предизвикателства. Не веднъж трябва да преодолея вътрешната несигурност и страха от неуспех, които са се опитвали да ме спрат да следвам своите мечти и цели. Намирането на правилния баланс между моя личен живот и професионалните ангажименти на моменти е било мисия невъзможна, особено в моментите на интензивна работа и стремежи към растеж. Финансирането на идеите и проектите ми също е нелека задача, тъй като особено в началото, се налага влагане на личен капитал. В допълнение, бързо променящите се технологии поставят пред мен предизвикателството постоянно да се обучавам и адаптирам, за да сме актуален и конкурентоспособен бранд. Управлението на моя екип и изграждането на силна, мотивирана група от хора, които споделят моята визия и страст, беше едно от ключовите предизвикателства пред мен. Да не говорим за моментите, в които трябва да поддържам своята мотивация и ентусиазъм, дори когато се сблъсквам с неуспехи и разочарования. Разширяването на моите хоризонти и опитите за стъпване на международния пазар също представлява предизвикателство, изискващо разбиране и приспособяване към различни културни норми и пазарни условия. Въпреки всички тези препятствия, аз виждам в тях не само пречки, но и възможности за учене, растеж и самоусъвършенстване. Всяко от тях ми дава ценни уроци и допринася за развитието ми като професионалист и като човек.

Колко време ти трябваше, за да превърнеш твоята мечта в реалност?

Превръщането на мечтата в реалност е процес, който може значително да варира по продължителност в зависимост от множество фактори, включително каква е мечтата, какви са наличните ресурси, каква е личната мотивация, както и външни обстоятелства. В моя случай като предприемач, пътят от идеята до реализацията отне над 2 години. Част от идеите ми се реализираха бързо благодарение на ясната ми визия за това какво целя и искам да постигна. Друга част изискваха дълъг период на планиране и преодоляване на предизвикателствата. Ключовите елементи в процеса на реализация на една мечта включват поставянето на ясни цели, разработването на план за действие, непрекъснатото адаптиране, както и упоритостта и решимостта да продължиш напред въпреки препятствията. Също така, изключително важно е да имаш подкрепа от своите близки , които могат да предложат ценни съвети, ресурси и насърчение по пътя към реализацията на мечтата. Важното е да не се губи вяра в себе си, независимо от предизвикателствата и времето, което отнема да се достигне до крайната цел.

Какво му трябва на човек, за да осъществи мечтите си?

За да превърне човек мечтите си в реалност, първо трябва да има ясна представа за това, което иска да постигне. Да определи своите цели и това, което го мотивира. Следващата стъпка е да се изготви детайлен план, който да разбие голямата цел на по-малки, постижими задачи. Въпреки че пътят към мечтата може да изглежда лесен и ясен, винаги се появяват неочаквани препятствия. Тук идва ролята на упоритостта и решимостта, които помагат да се продължи напред въпреки трудностите. Гъвкавостта да се адаптират плановете и стратегиите спрямо новите обстоятелства също е важна. Обучението за настъпващите тенденции играе важна роля, като отключва нови възможности и идеи. А подкрепата от ментори, приятели и колеги може да предостави ценни съвети и ресурси. Съществено е също така човек да е отворен към промяна. Разбирането на собствените сили и слабости помага да се определи къде да се съсредоточат усилията и кога да се търси помощ. Търпението е необходимо, тъй като някои мечти изискват време, за да се материализират. Но може би най-важното е страстта. Страстта е огънят, който поддържа пламъка на мотивацията, дори когато предизвикателствата изглеждат непреодолими.

Защо "MUSE Cosmetics”? Какво символизира името на бранда?

Името "MUSE Cosmetics" е вдъхновено от музите в древногръцката митология, които са служели като източник на вдъхновение за творците. В съвременния контекст, музата символизира креативността, вдъхновението и красотата - ключови елементи, които нашият бранд иска да предаде на своите клиенти. Изборът на името "MUSE Cosmetics" отразява нашата мисия да вдъхновяваме жените да изразяват себе си, да експериментират с външния си вид и да открият своята уникална красота. Ние вярваме, че всеки има неповторимо излъчване и заслужава да разкрие своя потенциал. "MUSE Cosmetics" също така символизира иновацията и изтънчеността в козметичната индустрия, като подчертава стремежа ни към създаване на продукти с високо качество, които са както ефективни, така и луксозни. Името носи обещанието за трансформация, позволявайки на нашите клиенти да се чувстват като музи в собствения си живот и да бъдат своето лично вдъхновение. Защото вярваме, че най-голямата ни конкуренция е собственото ни отражение в огледалото.

Защо дамите да изберат "MUSE Cosmetics”?

Избирайки "MUSE Cosmetics", дамите се насочват към марка, която представлява много повече от обикновена козметика. В основата на нашата философия лежи стремежът да вдъхновяваме всяка жена да открие и да покаже на света своята уникалност и красота. "MUSE Cosmetics" е синоним на креативност и самоизразяване, като дава възможност за лично изразяване чрез висококачествени продукти. Ние вярваме в силата на иновациите и качеството. Нашите продукти са разработени с внимание към детайла, като използваме най-новите научни открития, за да създадем формули, които са ефективни и подходящи за всеки тип кожа. Също така се ангажираме с устойчивост и етично производство, като целим да намалим нашето въздействие върху планетата и да подкрепяме отговорни еко-съобразни практики. Не остават на заден план и луксът и елегантността, които са в сърцето на всеки наш продукт. От изисканите опаковки до самите формули, MUSE предлага изключително преживяване, което кара всяка дама да се чувства специална и ценена още от разопаковането на нашата кутия, в която ще открият картичка с мотивиращо послание. В "MUSE Cosmetics" ценим нашата общност от клиенти и се стремим да предоставим подкрепа и вдъхновение на всяка стъпка от техния път. Чрез нашите платформи и социални медии, ние предлагаме съвети, блог статии и идеи, които да обогатят преживяването с нашата козметика и в същото време да образоват клиентите ни на важни теми, свързани с грижата за кожата. Избирайки "MUSE", дамите не само инвестират в своята външност, но и подкрепят марка, която отстоява стойности като индивидуалност, креативност и устойчивост. Това е избор, който позволява на всяка жена да блести и да изрази своята естествена красота.

#красота

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Интервю
Последно от Интервю

Всички новини от Интервю »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници