Тотален разгром: ЦСКА разби Левски във Вечното дерби

Тотален разгром: ЦСКА разби Левски във Вечното дерби

Стоп кадър/Диема Спорт

A A+ A++ A

ЦСКА удари Левски в голямото дерби на българския футбол двадесет дни след последния мач между двата отбора, този път с 3:1 в 163-ото противопоставяне между „червени“ и „сини“ от първия кръг на плейофите в Първата шестица на efbet Лига. Това спокойно можем да го наречем най-добрия мач, които двата отбора изиграха в последните години, защото предложиха много емоции и доста положения пред двете врати, съобщава gong.bg.

На Националния стадион „Васил Левски“ момчетата на Стамен Белчев изиграха страхотно първо полувреме, в което вкара три попадения, които бяха дело на Улаус Скаршем в 25-ата, на неговия норвежки сънародник Джонатан Линдсет точно десет минути по-късно и на Марселино Кареасо в 45-ата минута.

Възпитаниците на Николай Костов показаха различно лице през втората част и натиснаха, като стигнаха до попадение чрез резервата Асими Фадига в 58-ата минута, но повече голове във вратата на символичните домакини така и не падна. По този начин „червените“ завършват сезона без загуба от „сините“ след два успеха (2:0 и 3:1) и едно равенство (1:1).

С този успех ЦСКА събра 66 точки и увеличи аванас си пред третия Черно море на четири точки, макар че "моряците" са с мач по-малко. Лидерът Лудогорец, който е почти сигурен шампион, пък е с аванс от девет точки преди да изигаре своя двубой от кръга в неделя. Левски не успя да стартира с успех плейофите и остава на петата позиция с 54 точки, като изостава с осем от третия Черно море и шансовете за класиране в европейските клубни турнири догодина стават все по-илюзорни.

„Старши треньорът на символичния домакин - Стамен Белчев, бе предприел две промени в стартовия състав, спрямо победата с 3:2 над Арда в Кърджали преди седмица. Голмайсторът на „червените“ Фернандо Каранга се завърна от първата минута и сменя Тобиас Хайнц. Браян Кордоба пък влезе на мястото на Енес Махмутович. На вратата бе Густаво Бусато, а Тибо Виан, Кордоба, капитанът Юрген Матай и Сейни Санянг действаха в защита. Марселино Кареасо и Амос Юга бяха опорните халфове, докато Улаус Скаршем и Матиас Фаетон бяха позиционирани по крилата. Матиас Фаетон пък действаше зад Фернандо Каранга, който водеше атаката.

#Вечното дерби

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите