Разчистват щетите в Плевен и село Скобелево след бурята

Разчистват щетите в Плевен и село Скобелево след бурята

Калина Иванова/ФБ/ Meteo Bulgariа

A A+ A++ A

Интензивните валежи, които паднаха в Централна и Северна България снощи, предизвикаха потоп.

В село Скобелево, община Павел баня, реката е преляла, улиците бяха наводнени, скъса се и канализацията. Ситуацията вече е нормализирана след свикване на кризисен щаб. Няма пострадали хора. За кратко част от град Павел баня снощи е останала без електричество, заради гръмотевичната буря в региона.

Спешни действия бяха предприети и в Плевен. Там за 40 минути се изсипаха 38 литра дъжд на квадратен метър. Има десетки наводнени приземни етажи и мазета, стигнало се и до свличане на земна маса. В ниските точки на града закъсаха автомобилите. Почистването на града щвече е започнало. Няма обявено бедствено положение.

200 са били изстреляните противоградни ракети от площадките в района на Плевен, но градът е бил в окото на бурята. "Най-сериозно пострадала е сградата на Областната управа. Успяхме обаче да я отводним", заяви в ефира на "Здравей, България" областният управител Николай Абрашев.

По думите му ситуацията е овладяна. "Буквално до 3 часа през нощта съм обикалял областта. Няма жертви, няма големи щети, които да наложат обявяването на бедствено положение", подчерта той.

Потоп с градушка удави Плевен, стихията връхлетя и други градове (СНИМКИ, ВИДЕО)



#наводнения #Плевен #порои #градушка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Анкета

Одобрявате ли забраната за реклама на хазарт в медиите