Ципрас заяви готовност да изпълни исканията на кредиторите

Ципрас заяви готовност да изпълни исканията на кредиторите
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Гърция ще изпълни всички условия на кредиторите, увери премиерът на страната Алексис Ципрас.

"Изпълнението на условията по съглашението с кредиторите не подлежи на съмнение. Но има въпроси по които ще се борим. Налице са четири "горещи фронта", по които усилено ще работим", заяви Ципрас.

"На първо място, това са необслужените кредити. Второ - това е защитата на трудовите отношения и възстановяване на трудовите договори. Задачата тук е постепенно повишаване на минималната заплата и ликвидирането на разликите между възнагражденията на старите и новите служители. На трето място е обезпечаването на държавния характер на енергетиката. И на четвърто място - обсъждането на работите на фонда за управление на държавната собственост, който предстои да бъде създаден".

"Не е нужно да губим териториите, които сме завоювали. Не трябва да се връщаме към екстремалната неолиберална политика. За това е необходим колкото са може по-широк консенсус между прогресивните сили в Гърция. В Европа се създават крупни неолиберални съюзи. Същото ще се случи и в Гърция с цел защита на обществения и социален интерес", отбеляза Ципрас.


#Алексис Ципрас #кредитори #условия #трудови договори #консенсус

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"