Сред пострадалите в тунела "Витиня" има и бременна

Сред пострадалите  в тунела "Витиня"  има и бременна
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Петима пострадали от катастрофата в тунела "Витиня", сред които и бременна, са постъпили за преглед и лечение в УМБАЛ "Св. Анна", съобщиха лечебното заведение.

Първоначално били приети двама мъже - на 63 и 57 г., които са шофирали. По-късно в спешното отделение постъпили и две жени, от които едната, на 31 г., очаква дете.

Жената е във втория месец на бременността. Има гръдна травма, която не представлява пряка опасност за нея или плода, но жената е оставена за болнично наблюдение, обясниха от спешното отделение.

Петият докаран от катастрофата е шофьор на ТИР.

Всички имат гръдни, коремни или леки черепно-мозъчни травми, състоянието им е стабилизирано. Четирима са хоспитализирани, а един е с по-леки наранявания и е отказал болнично лечение.   

Инцидентът, при загинаха трима, стана в тунел "Витиня" в посока Варна около 13 часа. Докато бъде разчистен пътят, движението се пренасочва по обходен маршрут - стария път София – Ботевград.

На място има полицейски и медицински екипи. Като алтернативни маршрути могат да се ползват и пътищата София – "Петрохан" - Берковица - Благово - Монтана - Лом и София - Ребърково - Своге - Елисейна - Мездра - Ботевград.

В платното в посока Ботевград се образува километрична опашка от автомобили. Според "Нова телевизия" сред чакащите е била и линейка, превозваща донор за трансплантация към Велико Търново, но е направен коридор, по който тя да премине.

Все още не ясна причината за инцидента.

Според водачи, цитирани от бТВ, на пътното платно е имало разлято масло, което наред с мократа настилка, е причина за катастрофата. Загиналите са били в коли, заклещени между тирове, които не са успели да спрат. Около 16 часа към мястото на катастрофата бяха изпратени кранове с голяма товароносимост, които да отстранят авариралите камиони.

#Витиня #катастрофата #бременна

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"