Заловиха 15 незаконно транспортирани близо до София

Заловиха 15 незаконно транспортирани близо до София
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Водачите на два автомобила, превозвали нелегални имигранти, са задържани от магистралните полицаи на ОД на МВР - София, съобщиха от пресцентъра на областната дирекция.

Служителите на сектор „Престъпления по пътищата“ в ОД на МВР - София подали сигнал за спиране на лек автомобил на главен път 1-8 с необичайно голям брой пътници в около 18 часа вчера. Водачът на автомобила обаче не се подчинил на полицейското разпореждане и продължил движението си, ускорявайки скоростта.

След кратко преследване полицейските служители спрели автомобила, в който освен водача били установени още седем чужденци, представящи се за граждани на Афганистан. Лицата са отведени в РУ- Сливница за продължаване на работата с тях от служители на група „Миграция”. Водачът - криминално проявен столичанин на 31 години, е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа.

Около 2.20 часа на 14 октомври в района на 13 км на автомагистрала „Тракия“ служители на сектор „Престъпления по пътищата“ спрели лек автомобил, в който при последвалата проверка установили общо 8 чужденци без документи за самоличност, представящи се за граждани на Афганистан. Двама от тях били открити в багажника на автомобила. Водачът- на 58 години от Пловдив, криминално проявен, е задържан в ареста на РУ- Елин Пелин за срок до 24 часа. Чужденците са отведени в РУ- Елин Пелин за продължаване на работата с тях.

#полиция #мигранти #бежанци #транспортиране #София #Сливница #Тракия #Елин Пелин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »