Валери Симеонов поиска медали за граничарите от Средец

Валери Симеонов поиска медали за граничарите от Средец
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българските гранични полицаи трябва да стрелят винаги, когато се преминава границата и не се изпълняват техните разпореждания. Това каза лидерът на НФСБ Валери Симеонов по повод инцидента на българо-турската граница, цитиран от бТВ.

„Естествено, че трябва да се стреля на месо – това е българската граница, това е свещената българска територия, която никой няма право да нарушава. Какво – да чакат да ги застрелят или да ги намушкат? Неотдавна имаше случай на двама намушкани български граждани, лесничеи”, посочи националистът.

Той призова бТВ да започне инициатива за награждаването на полицаите от патрула. 

По думите му станалото ще има много сериозен отзвук в имигрантските среди и сред трафикантите. "България я заобикалят и ще продължават да я заобикалят", заяви лидерът на НФСБ.

Той посочи, че на три места в Бургаско се строи гранична стена, а най-напреднала е работата по съоръжението в Хасковска и Ямболска области и именно заради това нелегалните имигранти сега минават през гористите терени.

Симеонов посочи още, че ЕС прави по-скоро медийни жестове към Турция заради рисковете стотиците хиляди мигранти на нейна територия да бъдат пуснати към границите на общността.

Припомняме, че на срещата на високо равнище на ЕС бе създаден план за общи действия на страните членки и Турция за борба с миграцията.

#граничари #Валери Симеонов #медали #граница

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »