В Пловдив предаваха протоколи до 4 сутринта

В Пловдив предаваха протоколи до 4 сутринта
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Общо 291 комисии бяха предали протоколите си към 10 часа тази сутрин в палата 6 на Международен панаир – Пловдив, до пълния брой- 468, остава още доста време. Тази година забавянето стана още в секциите, някъде са броили почти до 4 часа сутринта, предаде кореспондентът на БГНЕС в Пловдив.

Проблемът, който се оформя и все още предстои да бъде решен е, че по закон трима души от комисия представят протоколите, но от време на време хората си тръгват поради лични ангажименти. Останалите се радват на една идея по-добър комфорт от колегите си в София- все пак в палатата има удобни столове, могат да излизат на въздух и гледат телевизия.

Не е имало инциденти досега. По данните на 203 протокола, обработени до 9.40 часа, резултатите в Пловдив изглеждат по следния начин- кметски балотаж между Иван Тотев от ГЕРБ с 39.70% и Славчо Атанасов от ПФ с 21.51%. На трето място е Дани Каназирева от „Съюз за Пловдив” с 14.15%, с което измества третия по екзитполовете Георги Гергов от БСП. В хода на обработката той отива на пето място със 7.12%. Четвърти в битката за кмет с 10.23% има Здравко Димитров, подкрепен от РБ.

Балотажи предстоят и за шестте районни кмета. С изключение на два района, битката е между кандидатите на ГЕРБ и на Патриотичния фронт. В останалите участват кандидати на РБ и на Кауза за Пловдив.


#Пловдив #балотаж #избори #комисии #кмет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"