Победа за ГЕРБ на балотажа, РБ взе 3 областни града

Победа за ГЕРБ на балотажа, РБ взе 3 областни града
снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

ГЕРБ спечели изборите за местната власт в 23 областни града. От Реформаторския блок ще имат кметове в три от големите градове - Монтана, Добрич и Плевен.

ДПС си запази Кърджали. БСП остана без нито едно кметско място в областните центрове.

Ето как изглежда местната власт в 14 от областните градове след балотажа:

В Пловдив с 1500 гласа повече оспорваната битка печели кандидатът на ГЕРБ Иван Тотев. За него са гласували 50.73% от пловдивчани, а за Славчо Атанасов от ПФ - 49,27%. 

Победител във втория тур на изборите за местна власт в Плевен е Георг Спартански с резултат 53%. Втори остава кандидатът на ГЕРБ и досегашен градоначалник Димитър Стойков, получил 47% от гласовете. 

Във Видин кметския пост завоюва кандидатът на ГЕРБ Огнян Ценков с подкрепата на 55% от видинчани. Втора остава издигнатата от коалиция "Единни за промяна" Росица Кирова с 45% от вота. 

В Шумен новият кмет също е от ГЕРБ - Любомир Христов с 64% подкрепа. Втори в надпреварата остана Иван Иванов от БСП, който спечели 36% от гласовете. 

Със 73% подкрепа на кметския пост в Хасково сяда Добри Беливанов от ГЕРБ. Втори отана Георги Иванов от Коалиция "За Хасково" с резултат 27%. 

В Перник печели кандидатът на ГЕРБ Вяра Церовска с 62,31% от гласовете. Втори е Ерик Рангелов от БСП, подкрепен от 37,69%

Кметският пост в Добрич спечели Йордан Йорданов от Реформаторите с 50,61% от гласовете. Втора е Детелина Николова от ГЕРБ - 49,39%.

В Ловеч резултатите са: 51.74% за Корнелия Маринова от ГЕРБ и 48.26% за Минчо Казанджиев от БСП.

Калин Каменов, издигнат от ГЕРБ, е следващият кмет на община Враца. Той спечели с 52,96% от действителните гласове. Николай Иванов, БСП получава 47,04%

В Разград кметската битка печели Валентин Василев от ГЕРБ с 57,82%. Опонентът му – независимият кандидат Денчо Бояджиев, подкрепен от БСП, събира 42,18% от вота.

В Пазарджик победител е независимият кандидат Тодор Попов с 58,98%. За кандидата на ГЕРБ Найден Шопов са дали гласа си 41,02%. 

В Силистра Юлиян Найденов от ГЕРБ печели с 58.59% подкрепа, а след него остана Александър Сабанов от местна коалиция "Гражданско единство" с 41.41%.

В Сливен на кметския стол сяда Стефан Радев от ГЕРБ с 53,90%. Кольо Милев от БСП остава втори с 46,10%.

В Търговище печели кандидатът на ГЕРБ Дарин Димитров с 69.18%. Емине Якубова от ДПС получи 30,82%. 

 

 

#балотаж #избори #ГЕРБ #РБ #БСП #ПФ #ДПС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници