Без "Фейсбук" хората живеят по-щастливо, установи проучване

Без "Фейсбук" хората живеят  по-щастливо, установи проучване
снимка: EPA/БГНЕС
A A+ A++ A

Хората, които не ползват "Фейсбук" в продължение на седмица, живеят по-щастливо от останалите, установи датско проучване, съобщава Франс прес.

"Ние се спряхме на "Фейсбук", защото това е социалната мрежа, най-широко използвана от всички възрастови групи", обясни Меик Викинг, директор на Института за изследване на щастието, осъществил изследването.

Проучването е обхванало 1095 датчани. Те били разделени на две групи. Едната продължавала да ползва "Фейсбук", а другата го загърбила. Една седмица по-късно хората, които не ползвали социални мрежи, се оказали по-удовлетворени от живота си. 88% се определили като щастливи. В другата група този процент се оказал по-нисък - 81 на сто. Недоволните от живота, които не ползвали профилите си, били само 12 на сто, а в другата група - 20 на сто.

В края на тестовете хората на "Фейсбукова диета" се оказали с по-богат социален живот, с по-малко усилие се концентрирали, докато при останалите участници затрудненията им останали същите, предаде БТА.

От анализа на резултатите проличало, че ползващите Фейсбук са с 39 процента по-висок риск да се чувстват по-нещастни от своите приятели. 

#Фейсбук #щастие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"