Валери Симеонов: Очакваме оповестяване на фирмите от аферата КТБ

Валери Симеонов: Очакваме оповестяване на фирмите от аферата КТБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''В началото на следващата година очакваме да бъдат публично оповестени имената и фирмите, замесени в аферата „КТБ”,''каза на брифинг в парламента председателят на ПГ на „Патриотичния фронт” Валери Симеонов, предаде репортер на агенция „Фокус”.

„Искаме да Ви информираме по отношение на разследванията за дейността на КТБ и обществения интерес за това. Носим своята отговорност и поискахме срещата със синдиците на банката, за да получим информация на какъв етап е разследването. Предварителният им доклад ще бъде готов в края на ноември. Очакваме да бъдат извадени имената на фирмите, които да можем да оповестим”, обясни Симеонов.

Той уточни, че съгласно договора и практиката на проверяващите фирми, информацията не се изнася, а се предоставя на Фонда за гарантиране на влоговете.

„Новината е, че в резултат на действията и посещенията ни, всички имена, фирми и личности, които не са предмет на съдебно преследване, ще бъдат изнесени пред нас. Очаквайте тази новина в началото на следващата година. Ако не бяхме проявили тази инициатива, тази информация щеше да бъде спестена”, уточни Симеонов.

Той посочи, че са организирали и среща на народни представители в по-широк кръг с фирмата за допълнителна информация по хода на разследването.

„Постигнали сме договореност с възложителя, който е фондът, а който плаща, той поръчва музиката. Договорът е конфиденциален и не ни интересува, интересува ни докладът. Важно е къде са изтичали парите на КТБ. Ще изкараме имената и фирмите от този доклад, но като цяло той ще бъде засекретен”, каза още Валери Симеонов.

#Валери Симеонов #фонд #КТБ #договор #доклад #разследвания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"