Бойко Борисов: Не съм такъв ястреб и не подкрепям обвиненията на Плевнелиев

Бойко Борисов: Не съм такъв ястреб и не подкрепям обвиненията на Плевнелиев
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бойко Борисов обяви във Варна, че не подкрепя обвиненията, че Русия води срещу България хибридна война, както бе заявил президентът Росен Плевнелиев, предаде ''Канал 3''. 

"Виждате, че най-големите на срещата на Г-20 се държат много внимателно и сдържано с Русия", аргументира се Борисов. 

Премиерът визира последните изказвания на държавния глава Росен Плевнелиев, който в интервю за "Индипендънт" обяви, че Русия е основната заплаха за мира в Европа с "хибридната си война". 

Премиерът участва в откриването на ново депо за отпадъци за 27 млн. лева в близката до Варна община Аксаково. Депото ще обслужва още общините Варна и Белослав. Пред премиера бе подписан договор за 48 млн. лева за нова пречиствателна станция на Златни пясъци, която според Борисов ще осигури чисто море във Варна.

"Предстои да се катализират доста процеси за повече сигурност. Ще бъдат инвестирани повече средства в тази сфера", каза още премиерът.

От думите му стана ясно, че това е притеснително, защото заради инвестициите в сигурността могат да бъдат отрязани пари от оперативните програми, но въпреки това той изрази надежда, че това няма да се случи. 

"По отношение на сигурността всичко, което е трябвало да бъде направено вече е факт. В момента в света няма човек, който да излезе и да каже, че няма риск, че сме в безопасност и че всичко ще бъде решено с едно движение", каза той. 

Министър-председателят и всички присъстващи гости на официалната церемония по откриването на новото депо за отпадъци почетоха с едноминутно мълчание паметта на загиналите при терористичните атаки в Париж.

Водосвет за здраве и благоденствие отслужи Негово преосвещенство митрополит Йоан. На церемонията присъстваха и министърът на околната среда и водите Ивелина Василева, министърът на транспорта Ивайло Московски, министърът на спорта Красен Кралев. Домакин на събитието е кметът на Варна Иван Портних, който дойде заедно с областния управител Стоян Пасев и кметът на Аксаково инж. Атанас Стоилов. На церемонията присъстват и евродепутатът Емил Радев, народни представители и кметове на общини и общински съветници.

 

#Бойко Борисов #Росен Плевнелиев #Индипендънт #коментар #Русия #Париж #атентат #сигурност.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »