Китай се присъединява към операциите срещу "Ислямска държава"

Китай се присъединява към операциите срещу "Ислямска държава"
A A+ A++ A

Към операциите срещу “Ислямска държава” скоро ще се присъедини и Пекин. Това съобщи председателят на Китайската народна република Си Цзинпин, като официално заяви, че обявява война на радикалната групировка.

Поводът е екзекуцията на 50-годишен китайски гражданин.

За момента не е ясно как точно ще се включи Китай в офанзивата, но Цзинпин съобщи че страната му ще засили сътрудничеството си с международната общност.

Йорданският крал Абдула Втори ще разговаря в Москва с руския президент Владимир Путин за борбата с терористичните групи, начело с организацията “Ислямска държава” в Сирия.

Продължава военно-въздушната офанзива срещу джихадистите. Полетите на граждански самолети между Багдад и северните иракски градове Ербил и Сюлеймания са спрени днес и утре заради прелитането на руски бойни самолети и ракети към съседна Сирия.

През октомври Русия започна да изстрелва крилати ракети и да изпраща бомбардировачи от бойни кораби в Каспийско море, които прелитат над Иран и Ирак и изминават разстояние от около 1500 километра, за да достигнат мишените си в Сирия.

 

#Си Цзинпин #“Ислямска държава”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »