Търси се: Концесионер за летище Пловдив

Търси се: Концесионер за летище Пловдив
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Летище Пловдив ще съществува, категоричен бе днес кметът на града Иван Тотев- но очевидно начинът му на работа в момента не е добър.

В близките дни предстои среща на кмета с директора на летището, за да се получи по-пълна информация за състоянието на аеропорта, предаде БГНЕС.

В нощта на събота срещу неделя там кацнаха два самолета на Wizz air, а от 6 месеца вече летището нито е резервно на София, нито на самолетната компания, нито пък работи след 22 часа през нощта. И общината, и управлението на летището са на една позиция- да се търси концесионер, и то възможно най- скоро, каза кметът Тотев.

200 000 лв. внася ежегодно община Пловдив във Фонда за развитие на летище Пловдив, миналата година сумата е стигнала 400 000. Кризата на летището не е от вчера и се развива постъпателно към очакван край, който бе много точно илюстриран с кацането на двата самолета в тъмнина и при затворен терминал. След орязването на субсидията от Министерството на транспорта, започнаха масови съкращения, последните – на 50 души от персонала, сред тях и на шефа на охраната- бяха буквално преди дни.


#летище #Пловдив #масови съкращения #персонал #самолети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"