Безмълвно черно шествие за защита на животните в София

Безмълвно черно шествие за защита на животните в София
Според организациите за защита на животните законодателните предложения целят единствено да бъдат върнати „средновековните мерки“ за решаване на проблема с бездомните кучета. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Протестно шествие за защита на животните под надслов GAME OVER („Играта свърши“) ще се проведе в петък, 20 април, в София.

Под ударите на траурна камбана, която оповестява погребаните демократични принципи от държавни и общински чиновници, безмълвното черно шествие ще тръгне от градинката на „Кристал“ в 13:00 часа и ще стигне до Министерския съвет, където екозащитници от цялата страна и чужбина ще настояват да връчат протестна декларация лично на министър-председателя Бойко Борисов, който е уведомен за това.

Те ще настояват за оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов и ще изразят несъгласието си с предлаганите промени в българското законодателство.

Според организациите за защита на животните законодателните предложения целят единствено да бъдат върнати „средновековните мерки“ за решаване на проблема с бездомните кучета.

Протестът ще завърши с връчване на декларация в кабинета на министър-председателя Бойко Борисов.

В декларацията се настоява за спешно изготвяне на Национална стратегия за овладяване на популацията от безстопанствени кучета.

„Време е да понесете своята отговорност за бездействието и незаконните действия за сметка на гражданите и бездомните животни“, апелират протестиращите към институциите.

Според организаторите в България е подменен световнодоказаният ефективен метод за намаляване на кучешката популация способ TNR (кастрирай и върни) с порочната практика за изтегляне на животните от улицата, преди да е установен контрол върху размножаването им.

„С масовото унищожаване на кастрираните кучета, за чиято обработка са похарчени милиони левове на данъкоплатците, ще се отвори път за нови разгонени глутници от некастрирани кучета, които бързо ще заемат освободените ниши от убитите животни“, категорични са защитниците на животните.

#шествие #протест #бездомни кучета #популация #кастрация #евтаназия #Мирослав Найденов #оставка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"