Visa и Swatch създават ръчен часовник за разплащане

Visa и Swatch създават ръчен часовник за разплащане
A A+ A++ A

SwatchSA и Visa Inc., заедно с Visa Европа подписаха споразумение, с което пускат в продажба нов ръчен часовник – Swatch Bellamy. Продажбите ще започнат в началото на 2016 г., като Swatch Bellamy ще може да се използва в търговски обекти навсякъде по света, където се приемат безконтактни, NFC-базирани (Near fields communication) плащания с Visa.

Името на часовника идва от завладяващия роман „Поглед назад 2000-1887“ от 1888 г., в който американският писател Едуард Белами предвижда утопичен свят, в който парите в брой са заменени с кредитни и дебитни карти. От друга страна, „Бел Амиозначава още "добър приятел" на френски език.

Безконтактната NFC технология, използвана в Swatch Bellamy, използва високочестотни радиовълни, за да позволи комуникация между електронни устройства на къси разстояния, обикновено по-малко от 10 см.

Новите Swatch Bellamy часовници имат световно известните цветове и страхотен дизайн, с които е известна марката Swatch, както и вграден NFC чип, скрит под циферблата. Подобно на предплатена банкова карта, часовникът ще позволи на клиентите да плащат за предмети, използващи безконтактни POS терминали на търговците.

Разплащания с часовника не изразходват абсолютно никаква батерия от самия часовник, което означава, че клиентите могат да очакват живот на батерията като при стандартните часовници Swatch.

Swatch Bellamy, в сътрудничество с Visa, е планиран да бъде пуснат в продажба първоначално в началото на 2016 г. за САЩ, Швейцария и Бразилия. Swatch Bellamy бе представен за първи път в Китай през октомври.

#Visa #часовник #разплащане #сметки #клиенти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"