Тодор Танев: Единствено който ме е назначил може да поиска оставката ми

Тодор Танев: Единствено който ме е назначил може да поиска оставката ми
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

''На този етап въпросът с моята оставка не стои,'' заяви министърът на образованието Тодор Танев, предаде репортер на БГНЕС.

''Единственият, който може да поиска моята оставка е премиерът, който ме е назначил,'' допълни Танев и посочи, че не са имали подобни разговори.

За това дали Реформаторският блок е стабилен след оставката на министър Христо Иванов и оттеглянето на Радан Кънев в опозиция, Танев заяви, че като страничен наблюдател му се струва, че има такова разцепление, но е възможно да има прегрупиране. Танев заяви също, че заема мандат, който е даден на Реформаторския блок, а той самият е от гражданския му съвет.

"Не знам кой е ръководителят на блока и това не ми е ясно от дълго време насам. Бях сред тези миналия септември, от които държахме да има формат на РБ като политическа коалиция, което означава субект политически и единство. На този етап ми се струва, че той действа по-скоро като предизборна коалиция”.

Танев заяви също, че не вижда повод да се стига до оттегляне на доверието от него.

''Ако някой ми поиска оставката трябва да има съответните мотиви кое е онова, което не съм направил. Всичко друго би било политическо,'' коментира той. Танев заяви, че няма проблеми с обществените поръчки, каквито спекулации са се появили.


#Тодор Танев #Христо Иванов #оставки #реформаторски блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"