bTV ще съди Мъгърдич Халваджиян заради обвиненията в цензура

bTV ще съди Мъгърдич Халваджиян заради обвиненията в цензура
bTV прекрати едностранно договора на Мъгърдич Халваджиян като жури на „България търси талант". Снимка: "Капитал"
A A+ A++ A

bTV ще заведе дело срещу продуцента на „Господари на ефира" и „Пълна лудница" Global Vision.

След десетдневно изчакване на писмено съгласие от страна на продуцентите bTV да оповести договорите за предаванията „Господари на ефира" и „Пълна лудница", телевизията прекратява публичната дискусия по частния търговски спор между двете страни, съобщиха от пресслужбата на bTV.

Оттук нататък спорът ще бъде решен по съдебен път, като екипът на медията ще заведе дело срещу продуцентите, за да защити доброто си име от техните обвинения в цензура.

На 12 април bTV се съгласи да участва в обща пресконференция с Global Vision, след като договорите между страните бъдат предварително публично оповестени.

Телевизията даде по-дълъг от обичайния едноседмичен толеранс за официална реакция от страна на продуцента, но до вчера, 21 април, съгласие за предварително разкриване на договорите не постъпи в bTV.

За медията това е ясен знак, че продуцентът не желае да даде на телевизията възможност да се защити от клеветите му по друг начин, освен в съда.

След като Мъгърдич Халваджиян не прие поканата на bTV да се оттегли достойно от всичките си съвместни проекти с телевизията, bTV прекрати едностранно договора му като жури на „България търси талант" - във връзка с гореописаните факти, заради многобройни договорни нарушения в качеството му на жури и на представляващ компанията Global Films, изпълнителен продуцент на „България търси талант".

Промяната е и в отговор на очакванията на зрителите на bTV, както и на цялата телевизионна индустрия, след некоректните публични изявления на Халваджиян срещу bTV през изминалата седмица.

Халваджиян

#bTV #Халваджиян #„Господари на ефира" #дело #цензура

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Телеком и ИТ
Последно от Телеком и ИТ

Всички новини от Телеком и ИТ »