Официално: ''Силата се пробужда'' е новият щатски рекордьор по приходи

Официално: ''Силата се пробужда'' е новият щатски рекордьор по приходи
A A+ A++ A

Общият сбор приходи за филма "Междузвездни войни: Силата се събужда" в САЩ и Канада надхвърли 760.5 млн. долара. Така епизодът от космическата сага надхвърли събраните от предишния рекордьор - "Аватар" на Джеймс Камерън.

''Междузвездни войни'' зае безапелационно първото място по този показател за цялата история на САЩ,'' съобщи официален представител на компанията "Дисни", която е собственик на правата над лентата.

"Гордеем се с този рекорд, но знаем, че би бил невъзможен без ентусиазма и непреходната подкрепа на феновете. Ние чувстваме това и то ни дава сила всеки ден. Така ще е и в светлото бъдеще на "Междузвездни войни", казаха от "Дисни".

По общия обем касови приходи в САЩ и Канада "Аватар" остава на второ място със 760.5 млн. долара. На трето място е "Джурасик парк, 2015" със 658.7 млн. долара.

Пробуждането на силата оглави класацията едва за 20 дни. По обем световни приходи засега филмът е на скромното четвърто място с резултат от 1.5 млрд. долара. Това е и най-касовата лента от всичките седем епизода на сагата досега.

По оценка на експерти "Междезвездни войни: Силата се събужда" има всички основания да надвие "Аватар" по приходи, събрани по света. "Аватар" събра общо 2.8 млрд. долара. Първият филм от "Междузвездни войни" излиза през 1977г. и има колосален успех. Седмият епизод разказва за събития, случили се 30 години след шестия епизод. Режисьор на "Силата се пробужда" е Джей Джей Абрамс.



#Джеймс Камерън #Аватар #приходи #Канада #САЩ #Дисни #Аватар

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »